VLADO VICMAHER

Šeks izazvao salve smijeha u Saboru: Ispravak netočnog navoda, zastupnik Davor Šuker!

 Goran Mehkek/Cropix

ZAGREB - Ispravak netočnog navoda, zastupnik Davor Šuker, rekao je danas Vladimir Šeks u Saboru za rasprave o izmjenama Zakona o sportu, i izazvao smijeh u sabornici. Nakon što se Šeks ispravio i prozvao pravog Šukera, Ivana Šukera, bivši ministar financija ustao se i uz nelagodni osmijeh i začuđeni pogled prema Šeksu govorio o izlaganju Arsena Bauka koji je uime SDP-a predložio preoblikovanje sportskih klubova u dionička društva.

Među ostalim Bauk je rekao kako ‘nije logično da se netko hvali desecima milijuna zarade od transfera, bez svih davanja državi, a potom kada ga se nešto o transferima pita kao Zdravko Mamić spominje sotonizam i velikosrpsku politiku’.

Šuker je Bauku odgovorio kako bi se iznenadio kada bi visio iznose koje su Dinamo i Hajduk uplatili u državni proračun, ali ih on nažalost ne može otkriti.

Za ispravak netočnog navoda javio se i Baukov kolega Nenad Stazić koji je rekao kako je netočno da HDZ nije prepoznao ideju SDP-a o uvođenu reda u financiranje sportskih kliubova. Naprotiv, rekao je Stazić, HDZ je prepoznao SDP-ovu ideju da se zakonom spriječi prelijevanje novca u privatne džepove, pa je iz tog razloga i ne prihvaća. SDP-ovci su izrazili i sumnju da se zakon ne mijenja jer dio novaca ispod stola odlazi na financiranje nekih stranaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:25