FEŠTALI U POTKROVLJU

Šefovi Hrvatskih voda tulumarili u stanici za obranu od poplava

Dinko Brkić direktor je i suvlasnik tvrtke Vodoprivreda Sisak. Nije znao objasniti zašto su platili uređenje crpne stanice Mahovo, objekta Hrvatskih voda, pravdajući se nepostojećim ugovorom
Metkovic, 270508.Vodonatapni sustav u Dolini Neretve, star 40-tak godina nije dovoljan da osigura dovoljne kolicine kvalitetne vode za navodnjavanje. Unatoc tome realizacija nacionalnog projekta navodnjavanja u Dolini Neretve jos nije pocela.Na slici: Crpna stanica u Kosevu dio je vodonatapnog sustava koji kanalima i pumpama vodu prenosi do Opuzena gdje se koristi za zaljevanje poljoprivrednih kultura.Foto: Denis Jerkovic / Cropix
 Denis Jerković / Cropix

Visoki dužnosnici Hrvatskih voda godinama su sa svojim poslovnim partnerima, ali i s prijateljima i prijateljicama, feštali u potkrovlju Crpne stanice Mahovo. Objekta koji ima mnogo plemenitiju svrhu - obranu od poplava, piše Večernji.hr .

Još je zanimljivije što je unutrašnje uređenje gornjeg kata toga objekta pored Siska, kojim upravljaju Hrvatske vode (vlasnik je RH), plaćeno s računa Vodoprivrede Sisak, tvrtke koja je već odavno najvećim dijelom privatizirana. Nekoliko puta tijekom 2002. godine Vodoprivreda Sisak platila je nabavu kreveta, noćnih ormarića, stolaca... kao i stolarske radove za izradu luksuznog namještaja po mjeri.

Direktor i suvlasnik te tvrtke Dinko Brkić priznao nam je da je i sam nekoliko puta bio na “poslovnom ručku” u Mahovu te da su uređenje platili 197.420 kuna.

ORGINALNI ČLANAK PROČITAJTE NA STRANICAMA VEČERNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:36