SKANDALOZAN INCIDENT

ŠEF SINJSKE HVIDRE NA SINJSKOJ ALCI IZUDARAO ŽUPANA ŽEVRNJU NOVINAMA PO GLAVI 'Nisam imao jaje kojim bih ga gađao'

'Ma da se digao, bacio bih ga dolje konjima! To je bio moj način demokratskog izražavanja kritike'
 CROPIX

Predsjednik Hvidre Sinj Dražen Pavlović tijekom nedavne 300. Sinjske alke u svečanoj je loži smotuljkom novina, točnije biltena za posjetitelje, izudarao po glavi splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnju (HDZ). Nekoliko puta ga je udario, pritom govoreći - “jesam ti lijepo rek’o da ću te udrit”.

Incident nam je jučer potvrdio i sam Dražen Pavlović, rekavši kako je županu davno “obećao da će ga izudarati”, a on je “čovjek koji uvijek održi obećanje”.

Bacio bi ga konjima

- Jesam, uzeo sam bilten i udario ga po glavi. I to uz sve ono osiguranje koje je bilo u loži! Nije reagirao. Ma da se digao, bacio bih ga dolje konjima! To je bio moj način demokratskog izražavanja kritike protiv njegovog lošeg kadroviranja u Županiji. Zašto baš biltenom? Pa zato što mi nisu dali da u svečanu ložu donesem jaja, inače bih ga zasuo jajima.

Uostalom, tako i svoje pse učim redu kada se krivo ponašaju. Nije to ništa. Ja sam čovjek koji uvijek drži do svojih obećanja pa će mu drugi put biti i gore, ako mu obećam da ću mu još nešto učiniti - rekao nam je jučer Pavlović.

Kaže kako je Ževrnja ostao mirno sjediti na svojoj stolici te incident nije prijavio policiji.Sve se to dogodilo u trećem redu, dok su u prvom redu Alku pratili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te pet ministara na čelu s premijerovim izaslanikom, potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem.

Velika pomutnja

Pomalo je neobično što policija, a ni služba predsjedničinog osiguranja, nije reagirala na ovaj, iako donekle bezazlen napad na lokalnog dužnosnika. Čini se kako nisu htjeli uzrokovati veću pomutnju, kakva bi sigurno nastala da su Pavlovića krenuli privoditi usred svečanosti.

Policija o svemu šuti

- No, sigurno će me, kad tekst izađe u novinama, policija zvati na obavijesni razgovor. Nema veze. Ionako to nije bio napad, nego kritika. Evo, drugi put ću ga udariti Jutarnjim listom - kazao nam je dobro raspoloženi Pavlović. Kaže kako njegovo ogorčenje zbog loše politike župana Ževrnje traje već dulje, te kako nikad nije skrivao svoje nezadovoljstvo.

U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi jučer su nam rekli da do njih nisu došla saznanja ni o kakvom incidentu tog tipa tijekom Alke. Događaj nije službeno prijavljen, pa nije bilo ni policijskog postupanja. Dodaju da župan nije prijavio nikakav fizički napad, no ako to ipak učini, sve će navode provjeriti. Incident provjeravaju i u Viteškom alkarskom društvu (VAD) čiji nam je tajnik Ivan Nasić kazao kako njihovog člana, Dražena Pavlovića očekuju sankcije pokažu li se informacije točnima.

Moram priznati da nisam vidio taj trenutak kada se navodni incident dogodio, a nisu ni neki drugi koji su u tom trenutku bili u svečanoj loži, no činjenica je da se priča o incidentu u loži. Sada se mora sastati Časni sud VAD-a koji će utvrditi sve činjenice. Svakako će na razgovor biti pozvan i Pavlović, koji je član VAD-a i u svečanoj je loži sjedio u funkciji predsjednika sinjske Hvidre - rekao nam je Nasić.

Statutom VAD-a predviđene su različite sankcije.

- Ako se pokaže istinom da je to napravio, Časni sud može donijeti mjere od ukora do isključenja iz Društva. Kažete da vam je Pavlović sam rekao da je to učinio? Onda će to morati ponoviti i pred Časnim sudom, pa ćemo dalje vidjeti što ćemo. Siguran sam da, ako se nešto i dogodilo, to nije uzrokovano Alkom nego se radi o nekom njihovom ranijem sukobu - ističe tajnik VAD-a.

Ževrnja: To ne vrijedi ni spomena

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja poručio nam je, preko svojih suradnika, kako se u loži 'nije dogodilo ništa što je vrijedno spomena'. Inače, Dražen Pavlović je dugogodišnji čelnik sinjske Hvidre koji je poznat po svom incidentnom ponašanju. Prije 12 godina došao je na sve naslovnice jer je izrekao rečenicu koju su tadašnji premijer Ivica Račan i državni vrh doživjeli kao ozbiljnu prijetnju.

- Imam poruku cetinskog kraja za gospodu Mesića, Račana, Manolića i ostale - da što prije doručkuju s drugom Đinđićem jer to je jedini spas hrvatske države za koju smo se mi borili i izborili - rekao je tada Pavlović.

U listopadu 2009. godine je tadašnjem predsjedniku Stjepanu Mesiću prilikom otkrivanja spomen-ploče antifašističkom pokretu kazao da će mu 'za tri mjeseca suditi narodni sud'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:33