NOSI STRANAČKU LISTU U SPLITU I ZAGORI

Šef SDP-a prejak u Zagrebu: Jadranka Kosor pred Milanovićem bježi iz prve u desetu jedinicu

Kosor iz Zagreba bježi na jug kako ne bi ispalo da je predsjednica stranke ostvarila jedan od najlošijih izbornih rezultata
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Prema informacijama iz vrha stranke, Jadranka Kosor na izbore će izaći u 10. izbornoj jedinici.

Njezina 1. izborna jedinica trenutačno ne dolazi u obzir jer su Kukuriku koalicija i Zoran Milanović prejaki i rezultat koji HDZ u Zagrebu može ostvariti nije dostojan predsjednice stranke. Na prošlim je izborima Kosor u Zagrebu dobila nešto manje od trećine glasova, a sada se boje da će rezultat biti oko 20, najviše 25 posto.

- Jednostavno, sad smo u fazi da je Zagreb na rezervi. Gradska organizacija je polumrtva još otkad je njome šefovala Jadranka Kosor. S druge strane, od Like prema jugu odlično stojimo i zato će Jadranka Kosor na listu najvjerojatnije ići u južnoj Dalmaciji - govori izvor iz središnjice HDZ-a, dodajući da još ništa oko lista nije dogovoreno.

Jadranka Kosor, kažu naši sugovornici, iz nimalo ugodne situacije trebala bi se izvući motom “ja sam predsjednica stranke i moram se žrtvovati i otići u onu izbornu jedinicu u kojoj sam najpotrebnija”.

Pritom se aludira na činjenicu da je u 10. izbornoj jedinici prije četiri godine prvi na listi bio, danas pritvoreni, Ivo Sanader.

Istina je, naravno, suprotna jer Kosor iz Zagreba bježi na jug kako ne bi ispalo da je predsjednica stranke ostvarila jedan od najlošijih izbornih rezultata.

Splitski HDZ, u najmanju ruku, nije sretan s najavama J. Kosor na listi za 10. jedinicu. Uvjereni su da ima mnogo boljih kandidata, prikladnih za listu u Dalmaciji. Pritom se misli na generala Damira Krstičevića, ministra Banka Bačića, načelnika Dugopolja Zlatko Ževrnja, a spominju se čak i Duje Marasović te župan Ante Sanader.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:47