OSVRT NA ŠEKSOVE IZJAVE

Šef HSP-a Danijel Srb: Svi su znali za optužnice iz Srbije

Ako netko zaista nije znao, onda je to razlog da se preispita sustav informiranja, izjavi je danas predsjednik HSP-a na konferenciji za novinare u Saboru
Zagreb, 130911.Trg Sijecanskih zrtava 1.U znak sijecanja na pripadnike zagrebackog HOS-a i sve branitelje Domoviskog rata koji su 1991. god krenuli iz Zagreba u Vukovar, trci se jubilarni 10.memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar. Na slici: Predsjednik HSP-a Danijel Srb pozdravlja maratonce, Anto Djapic ratni zapovijednik postrojbi HOS-a.Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
 Zeljko Grgic / CROPIX

ZAGREB - Vlada nema hrabrosti zaoštriti odnose sa Srbijom, zbog čega stradavaju hrvatski branitelji, ustvrdio je predsjednik HSP-a Danijel Srb na konferenciji za novinare u Saboru, osvrćući se na razvoj događaja oko optužnica koje su stigle iz Srbije, ali i oko Zakona o ništetnosti koji je podijelio vladajuću koaliciju.

- Ono što je jučer napravio Vladimir Šeks, kada je optužio ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića za držanje optužnica u ladici, to je injiciranje Šeksovim osobnim položajem ili činjenicom da smo u predizbornoj kampanji - uvjeren je Srb koji nastavlja s tvrdnjama da su za optužnice iz Srbije u Hrvatskoj svi sve znali.

- Ako sam znao ja, znali su svi. Nije logično da onda netko drugi nije znao. A ako netko zaista nije znao, onda je to razlog da se preispita sustav informiranja.

Što se tiče situacije sa Ministarstvom pravosuđa u kojemu su više od 20 dana držali optužnice koje je još 1992. sastavljene u JNA, Srb drži da bi od Bošnjakovića trebalo tražiti ostavku ili razrješenje te istragu u državnim tijelima. Srb zbog toga smatra da bi i za ovaj slučaj trealo osnovati posebno saborsko povjerenstvo.

Predsjednik HSP-a ponovio je i da je on osobno 7. siječnja ove godine obavijestio javnost o optužnicama iz Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:00