ODLUČNI ZA SABOR

SDSS u Karlovcu: Srbi su u Hrvatskoj još uvijek loši momci! Koalirat ćemo s pobjednikom izbora

U SDSS-u smatraju kako si ne mogu dozvoliti da gube vrijeme u opoziciji jer 'gol daje igrač koji igra u špici napada'
 Robert Fajt/CROPIX

KARLOVAC - SDSS Milorada Pupovca računa na tri saborska mandata s manjinske liste te još jedan mandat u 9. izbornoj jedinici. Nastojat će pod svaku cijenu ostati u vlasti. Dosadašnji predsjednik Kluba zastupnika te stranke Mile Horvat vrlo je to slikovito opisao.

- Mi si ne možemo dozvoliti da gubimo vrijeme u opoziciji. Sportskim riječnikom govoreći, gol daje igrač koji igra u špici napada, ne onaj koji je na klupi za rezervne igrače - rekao je Mile Horvat.

Milorad Pupovac na ovu temu je bio malo diplomatskiji pa je rekao da će SDSS ići u koaliciju s onom strankom koja ih pozove na razgovor i tko prihvati njihov program.

- Tko će to biti? To će odlučiti većina birača. Ivica Račan nas nije pozvao na razgovor jer se ustručavao, a Sanader nas je pozvao jer je smatrao da je to dobro za Hrvatsku. HDZ u ovom trenutku ima puno više problema nego razmišljati o tome s kime će koalirati - komentirao je Pupovac.

On i Horvat smatraju da u Hrvatskoj žive u nejednakosti s većinskim narodom.

- Ništa u Hrvatskoj ne raste tako kao nejednakost, uključujući i Hrvatsku u odnosu prema drugim zemljama. Netko je nedavno grmio da Beograd neće više ovo i neće više ono. Prošlo je to vrijeme. Moć se prebacila na drugo mjesto. Osim toga, u istoj toj Jugoslaviji, u istom tom Beogradu Hrvatska je bila ravnopravnija nego što je sada nakon 20 godina prema nekim drugim centrima moći, susjednim ili europskim - kaže Pupovac.

Njegov kolega Horvat za nejednakost je okrivio i novinare spočitavši im da se Srbi u medijima uglavnom pojavljuju u negativnom kontekstu.

- O Srbima se govori kao o lošim momcima . Nitko još nije napisao neki članak o nekom sportašu Srbinu, jakom privredniku i jakom seljaku. Ja ga još nisam pročitao - požalio se Mile Horvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:53