PODRŽALO 58 ZASTUPNIKA

SDP u Sabor uputio zahtjev za izglasavanje nepovjerenja prema premijerki Kosor

 CROPIX

ZAGREB - Ova Vlada je zemlju izblamirala. Prolazimo kroz ekonomsku, moralnu i političku agoniju i SDP za to ne želi dijeliti odgovornost – naglasio je šef SDP-a Zoran Milanović nakon što je jutros njegova stranka u saborsku proceduru uputila prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjednici Vlade Jadranki Kosor.

Taj je prijedlog podržalo 58 zastupnika među kojima su osim SDP-ovaca i HNS, IDS, HSU, HSP i Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista. Prema Ustavu takav prijedlog mora biti odmah automatski, bez rasprave uvršten u dnevni red, a rasprava o njemu provedena u roku od 30 dana.

Premda su u SDP-u svjesni da nemaju potrebnu većinu kako bi srušili Jadranku Kosor i njezinu Vladu Milanović objašnjava kako to ionako nije obična matematika.

- U ovom trenutku nema druge nego barem raspravljati o tome da je Vlada loša – poručuje Milanović koji očekuje da njihov prijedlog podrže svi „koji žele dobro Hrvatskoj“.

- SDP svoj zahtjev da se premijerki izglasa nepovjerenje, čime bi automatski pala i njezina Vlada, temelje na tri ključna argumenta: odgovorna je za sve lošiju gospodarsku situaciju, odgovorna je za neporovođenje reformi, te je izgubila vjerdostojnost u očima hrvatskih građana zbog velikih i nepremostivih sukoba unutar HDZ-a, te mnogobrojnih afera vezanih uz čelnike te stranke i kaznenih djela i malverzacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:20