'HRVATSKA IZGLEDA KAO SPALJENA ZEMLJA'

SDP: Taoci smo promašene Sanaderove politike. A Kosor je govorila 'kud Ivo tud i ja'... Ivo je sada u Remetincu

SDP-ovci drže da su građani taoci promašene politike Sanadera, koji je pokrao Hrvatsku, i Kosor koja je nastavila je tamo gdje je Ivo stao
 Damjan Tadić/CROPIX

RIJEKA - Na kraju saborskog zasjedanja može se reći da je izgubljena još jedna godina palamentarne demokracije koja je bila obična glasačka mašina i ukras HDZ-ovoj Vladi, rekao je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović na današnjoj konferenciji za novinare.

- Vrhunac političke neodgovornosti premijerke to što smo svi taoci njene sebične opsesije da potpiše pristupni ugovor .Jedina odgovorna odluka bila bi da Sabor nastavi raditi još dva tjedna, da donese potrebne zakone i nakon toga se raspusti, što bi omogućilo izbore u rujnu ili listopadu - kazao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, građani su taoci promašene politike koju personificiraju Ivo Sanader koji je pokrao Hrvatsku uz pomoć Jadranke Kosor, i Jadranka Kosor, koja je nastavila je tamo gdje je Ivo stao. Najavio je da ćemo idućih mjeseci slušati zujanje Jadranke Kosor koja će kampanju voditi na račun poreznih obveznika.

SDP-ovac Luka Denona kazao je da se raspravom o datumu izbora zamagljuju pravi problemi.

- Hrvatska izgleda kao spaljena zemlja, nema reforma, a korak smo od Grčke . Ivo je stigao u Remetinec, a poznata je izjava Jadranke Kosor "kud Ivo tud i ja" - rekao je Denona.

Slavko Linić upozorio je na kritično stanje u gospodarstvu, podsječajući da su svi SDP-ovi prijedlozi bili odbijeni. Linić upozorava da nema ulaganja, da su kamate previsoke, a energija preskupa te da je država na to mogla i morala utjecati.

Na novinarski upit što se može očekivati od povratka Ive Sanadera, Linić je rekao da to za SDP Sanader nije političko nego pravosudno pitanje.

- U vrijeme kad je SDP postavljao političko pitanje s tim u vezi, Kosor i HDZ branili su ga dušom i tijelom - rekao je Linić. Jovanović je dodao da oni koje je Sanader ostavio vode državu, a da ga se HDZ, koji je poštivao njegovu odluku da ga nasljedi Jadranka Kosor sada odriče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 19:50