OSTAJE U REDOVIMA STRANKE S IBLEROVOG

SDP se ne želi odreći bivše ministrice: 'Zeleni šire laži da želimo izbaciti Holy iz stranke’

Prema SDP-u, zeleni si svojim podmetanjima žele samo osigurati jedno zastupničko mjesto u Saboru

U SDP-u ne isključujemo mogućnost da je u pitanju spin zelenih, koji bivšu ministricu Holy žele vidjeti u svojim redovima te tako osigurati i jednog zastupnika u hrvatskom parlamentu. Ponajprije se to odnosi na skupinu ekoloških udruga Plavi forum, među kojima je i Eko Kvarner - kažu nam dobro upućeni sugovornici iz vrha SDP-a o najavi mogućeg isključenja bivše ministrice zaštite okoliša Mirele Holy iz Socijaldemokratske partije.

Nakon što je u medijima buknula informacija da SDP najozbiljnije razmišlja o tome da se na idućoj sjednici Predsjedništva stranke riješi bivše ministrice Holy, ubrzo je iz središnjice stranke stigao oštar demanti u kojem kažu da ta informacija nije došla iz redova SDP-a.

Nisu ni razgovarali

- U Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske o tome se uopće nije razgovaralo. Ni na Predsjedništvu stranke niti na drugim tijelima. Također, nije planirana nikakva izvanredna sjednica Predsjedništva u vezi s tim. Niti jedan tekst ili prilog o tome nije doašo niti je potvrđen iz službenog ili neslužbenog izvora u SDP-u. Štoviše, demantiran je. Bez obzira na medijske pritiske, tekstove koji se temelje na tračevima nećemo komentirati ni sada ni ubuduće - službeni je stav SDP-a kojim je uklonjena mogućnost da se Holy izbriše iz stranačkog članstva.

Kao glavni razlog za opomenu i potencijalno isključivanje iz stranke navodila se činjenica da Holy svojim izjavama i postupcima nanosi štetu ugledu stranke.

Holy: 'Ako me stranka izbaci, ja im neću raditi probleme'. SDP: 'Uopće se nije razgovaralo o isključenju'

Holy je, podsjetimo, nedavno javno rekla da je Radimir Čačić na nju i njene suradnike vršio pritisak. Štoviše, tijekom jednog ručka, kako sama ističe, ščepao ju je za ruku u prisutnosti dva druga ministra i još jedne osobe iz Vlade zato što nije htjela popustiti pritiscima da za zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša postavi HNS-ovca Josipa Jambrača.

Teške optužbe

- To su prilično teške optužbe koje dolaze s velikim zakašnjenjem. Navodno su tamo bili svjedoci, moji bliski suradnici. To je bila i gospođa Holy, imala je moje veliko povjerenje i potpunu autonomiju, a ovo sada gledam s priličnom neugodom - rekao je nedavno Milanović.

Bivša ministrica Holy, kada je do nje došla prva informacija da se u SDP-u razmišlja o njenom isključenju, reagirala je priopćenjem u kojem je navela da se “neće žaliti na takvu odluku jer ne želi biti u timu u kojem je govorenje istine razlog za nečije isključenje”. No Holy, koja je dugo bila u sukobu s prvim potredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem, laknulo je kada smo joj iščitali službeno priopćenje SDP-a u kojem nema govora o njenom isključenju iz članstva.

Ne mijenja stav

- Moram priznati da mi je to jako drago čuti - rekla nam je Holy.

Na pitanje planira li se prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji, na primjer zelenima s kojima je se sve češće povezuje, Holy kaže da o tome nema govora.

- Ja sam članica SDP-a i ne pada mi na pamet mijenjati svoj politički položaj - rekla je Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:25