UŽASNO SMRDI

SDP-ovac U SKANDALU ZBOG SEPTIČKE JAME 'Djeca nam gacaju po njegovim fekalijama'

 Marija Mihić/Cropix

U Vodicama je, usred špice turističke sezone, izbio “dobrosusjedski” sukob zbog smrada iz septičke jame koja se izlila na javnu površinu! A da problem bude intrigantniji, za nesnosni smrad koji se širio iz septičke jame koja se prelila u susjedstvo, optužen je šef vodičkog SDP-a Josip Zanze, koji je, tek koji dan prije, od gradske vlasti Vodica tražio da odstupi zbog loših polugodišnjih rezultata turističke sezone, piše Slobodna Dalmacija .

– Nevjerojatno kako su neki ljudi licemjerni! Čitam nekidan kako predsjednik vodičkog SDP-a Josip Zanze traži ostavku gradske vlasti zbog podbačaja turističke sezone jer se za nju nisu pripremili kako treba. A taj isti Zanze iznajmljuje desetak apartmana i bavi se turizmom, a iz njegove septičke jame cure fekalije na javnu površinu?! Može li takav čovjek uopće govoriti o turizmu i s kojim pravom? – pita se revoltirani Zanzin susjed.

Nema ovo veze s politikom

– A da ne bi bilo nikakve zabune, želim naglasiti da mene uopće ne zanima ni HDZ ni SDP, sve što želim jest da moja djeca ne moraju gacati po tuđim fekalijama – poručio je naš sugovornik koji se uredno predstavio, ali uz molbu da ne navodimo njegovo ime.

Zanzu je, kako nam je rekao, prijavio sanitarnoj i komunalnoj inspekciji, koje su odmah i izišle na teren.

Zanze, međutim, tvrdi da se fekalne vode ne izlijevaju iz njegove septičke jame, nego su krive vododerine koje su komunalci svojedobno pogrešno skrenuli, pa se oborinske vode skupljaju na njegovu i okolnim terenima. Unatoč njegovim brojnim intervencijama, vododerine nisu dosad sanirane.

– Zbog toga već tri-četiri godine imam problema jer se vrši pritisak na mene, a susjedi i turisti me optužuju da sam ja krivac za njihove probleme. Drago mi je što je komunalna inspekcija izišla na teren, snimila stanje i uvjerila se da ja nisam kriv. Komunalci će izdati nalog gradskoj Odvodnji i problem će idućih dana biti konačno riješen – komentira najnovije optužbe na svoj račun Zanze, uvjeren da je meta ponajviše baš stoga što je šef vodičkog SDP-a...

No, komunalci su, nakon izlaska na teren, nalog izdali Josipu Zanzi...

Krajem sedamdesetih, odnosno početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, kaže komunalni redar Grada Vodica Blagodar Španja, kuće koje su se gradile imale su tzv. crne jame čije je dno bilo, de facto, otvoreno.

– Naredili smo Zanzi da sanira septičku jamu u skladu sa zakonom i Odlukom o komunalnom redu, te da napravi tzv. upojni bunar kako bi odvojio oborinske vode i preusmjerio ih u taj bunar. Tako će se izbjeći dotok oborinskih voda u septičku jamu i miješanje s fekalnim vodama, te njihovo izlijevanje. To se mora hitno sanirati jer je smrad nepodnošljiv, a svi mi u Vodicama živimo od turizma, pa i Zanze – izjavio je za Slobodnu Dalmaciju vodički komunalni redar Španja.

Španja: Utvrdili smo, ‘curi’ iz Zanzine i jame njegova rođaka

“Na dojavu građana da se fekalne vode izlijevaju na javnu površinu, izišli smo na teren i utvrdili da se s dvije nekretnine kojima prolaze vododerine Zarova, s terena Josipa Zanze i njegova rođaka, na javnu površinu izlijevaju oborinske vode izmiješane s fekalnim, što izaziva nesnosan smrad”, potvrdio je komunalni redar Grada Vodica Blagodar Španja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:28