'BIO JE PRAZNIK...'

SDP-ov ZASTUPNIK PAO S MOPEDA 'Odbio sam puhati i to je moje pravo. Ali što tajiti, pio sam'

"Bio sam na rivi s prijateljima u jednom kafiću. Krenuo sam doma i taman je počela kiša..."
 Nikša Stipaničev/Cropix

Franko Vidović, saborski zastupnik iz redova SDP-a, ispričao je pojedinosti oko lakše prometne nezgode koju je doživio u srijedu u Šibeniku. Podsjetimo, aktualni predsjednik šibenskih socijaldemokrata i donedavni šibenski dogradonačelnik na Dan državnosti, oko 18.20 na Obali dr. Franje Tuđmana sa svojim mopedom aprilia udario je u nogostup i pao na tlo. Na sreću težih posljedica nije bilo. "Najgore je prošlo moje rame koje sam ozlijedio... Praktički, motor nije ni ogreban", ispričao je Vidović za Slobodnu Dalmaciju i pojasnio kako je došlo do nezgode:

- Bio sam na rivi s prijateljima u jednom kafiću. Krenuo sam doma i taman je počela kiša, pravi prolom oblaka. Nisam napravio niti 20 metara kada se ispred mene iznenada zaustavio jedan automobil. Da se ne bih “zalijepio” u njega stisnuo sam kočnicu i to je bilo dovoljno da motor zapleše na mokrom kolniku. Najvažnije je da nikome štetu nisam napravio niti sam ikoga udario.

Međutim, točno je da sam bio u stanju šoka. Udarac mi je izbio zrak, tako da ženi koja mi je prva prišla pružiti pomoć nisam mogao reći niti hvala - priča Vidović.

A je li istina da je bio malo žešći u reakciji prema policajcima na uviđaju? "Ma, to su gluposti! Policija nije ni bila na mjestu nesreće. Policajac je došao tek na Hitnu gdje sam otišao zatražiti pomoć zbog ozlijeđenog ramena. I mogu kazati da je policajac koji je došao u bolnicu bio veoma korektan. Super ljubazan je bio i postupak djelatnika na Hitnoj", pojašnjava šibenski saborski zastupnik.

Najveća pikanterija u vezi s njegovom prometnom nesrećom govori da je imao 1,5 promila alkohola u krvi.

"Taj podatak nikako ne odgovara istini! I to iz jednostavnog razloga što se nisam niti alkotestirao. Odbio sam alkotest i to je moje pravo. Ne krijem da sam tog dana i prije nezgode bio u kafiću sa svojim kolegama iz Domovinskog rata. Bio je praznik, slavili smo... Što tajiti, pili smo svašta i sokove, pa i neko žešće piće. Ali, to nije uzrok nezgode. Uostalom, već sam vam ispričao kako je do nje došlo", odgovorio je Franko Vidović za Slobodnu Dalmaciju .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 04:54