NIŠTA OD GLASANJA

SDP NE ŽELI RUŠITI HASANBEGOVIĆA U SABORU 'On je strašan teret Vladi, logično je da smo za to da što dulje bude ministar'

 Dragan Matić/EPH

Oporba ipak neće poslati u saborsku proceduru zatjev za glasovanje o nepovjerenju ministru Zlatku Hasanbegoviću. Iako se o tome u javnosti spekuliralo, u SDP-u su naposljetku odlučili da ovaj put ne posegnu za tim sredstvom parlamentarne borbe, piše Novi list .

– Sad nećemo ići s tim zahtjevom u Sabor. Kao prvo, nama odgovara da Hasanbegović i dalje bude ministar kulture. Naravno, jako je loše za Hrvatsku da je čovjek poput Hasanbegovića član Vlade, ali mi ga ne možemo smijeniti jer nemamo većinu u parlamentu. A što se čisto političkih odnosa tiče, logično je da smo zainteresirani da Hasanbegović što dulje ostane ministar. On je sa svojom poputbinom strašan teret sadašnjoj Vladi i stoga čisti zicer za opoziciju. U svakom ćemo trenutku moći upozoravati tko je Hasanbegović i što za Hrvatsku znači činjenica da je on ministar, rekao je Novom listu jučer jedan SDP-ov dužnosnik.

U vodećoj oporbenoj stranci procjenjuju da je puno toga rečeno u vezi sa spomenutim tekstom i fotografijom u Novostima i da nema smisla da se sve to ponavlja u Saboru, u slučaju da se zatraži glasovanje o nepovjerenju Hasanbegoviću.

– Jasno je da mi za taj zahtjev ne bismo imali većinu. Ali, nije to poanta. Mi bismo mogli ići s tim u parlament i ponoviti sve argumente što smo ih dosad iznosili protiv Hasanbegovića, napraviti predstavu za javnost, no kad to dođe na dnevni red više to neće biti aktualno. Možda bismo samo izazvali kontra efekt. Bolje je zato da s vremena na vrijeme podsjetimo tko je u Hrvatskoj ministar kulture, a on će nam sigurno za to dati materijala, objašnjava sugovornik Novog lista razloga odustanka od zahtjeva za glasovanja o nepovjerenju Zlatku Hasanbegoviću. A u SDP-u se nimalo ne boje da bi u skoroj budućnosti prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko mogao smijeniti ministra kulture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:48