ISKLJUČEN

SDP IZBACIO SVOG ČLANA JER JE NA FACEBOOKU PODIJELIO TEKST IZ JUTARNJEG Kap koja je prelila čašu je objava o Bernardiću uz komentar 'Ravno do dna'

 

Zbog dijeljenja novinskih tekstova na društvenim mrežama, među kojima je bio i članak Jutarnjeg lista o tome kako je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Saboru bio jedini SDP-ovac koji je, zajedno s HDZ-ovom većinom, glasao protiv zakonskog prijedloga Miranda Mrsića, iz stranke je izbačen Nebojša Aleksić.

Riječ je o članu mjesne organizacije Novi Zagreb zapad koji je na zagrebačkim unutarstranačkim izborima bio kandidat za predsjednika ove organizacije i tijesno izgubio od Miroslava Dukića.

Javne kritike

Među zadnjim tekstovima koje je izbačeni Aleksić “shareao” na Facebooku je tekst iz Jutarnjeg u kojemu se navelo kako nitko iz Kluba SDP-a nije glasao protiv Mrsićeva prijedloga o dopuni Zakona o doprinosima (a Mrsić je radi tog zakona izbačen iz SDP-a) osim Bernardića. Nakon ovog članka, Aleksić je prenio i reakciju SDP-ovih zastupnika koji su bili bijesni na Bernardića i poručili da se nisu urotili protiv njega, nego otkrili da im se predsjednik stranke nije ni pojavio na Klubu i zato nije ni znao kakav je dogovor. Ovaj članak Aleksić je podigao na svom Facebook zidu, a jedini komentar je bio: “Ravno do dna” - Azra.

Izbačeni Aleksić prenosio je na društvenim mrežama i druge novinske članke koji su kritični prema njegovoj stranci, a to ga je na kraju koštalo članstva. Kako je kazao, prijedlog da ga se izbaci iz SDP-a podnio je predsjednik organizacije Miroslav Dukić, a temelj je nađen u zaključcima Glavnog odbora SDP-a od lipnja prošle godine kada se govorilo o komunikaciji u javnosti i preko društvenih mreža, te zaključilo da se SDP-ovci ne bi smjeli javno obračunavati. Lani se Glavni odbor SDP-a bavio Mirandom Mrsićem i Milankom Opačić koji su javno kritizirali predsjednika stranke i bili na rubu da ih se izbaci iz SDP-a.

- Predložio sam Aleksićevo izbacivanje iz stranke radi konstantnog blaćenja SDP-a preko društvenih mreža. Pravilnik o javnoj komunikaciji koji je u lipnju prošle godine donio Glavni odbor jasno se odnosi prema tome - kaže Dukić i navodi da je Aleksiću bilo predočeno petnaest stranica isprinta njegovih objava o SDP-u na Facebooku. Među sporne objave Dukić stavlja Aleksićev naslov u kojem kaže da SDP ne zna bi li piškio ili kakio, gdje uz ime predsjednika stranke Bernardića navodi kako je opozicija najbolja za neradnike i drugo.

Stari sukob

- Takvo blaćenje stranke neću dozvoliti. Predložio sam da ga se izbaci, većina je glasala za moj prijedlog, a konačni sud će donijeti Statutarna komisija - kaže Dukić. Svježe izbačeni Aleksić kaže da je u pozadini njegova izbacivanja Denis Hrestak, jedan od kandidata za predsjednika zagrebačkog SDP-a koji se zadnjih dana našao na meti protukandidata radi korištenja baze podataka o članstvu.

Priča, navodi, počinje nakon lokalnih izbora kada je SDP-ova organizacija Novi Zagreb zapad, bez da su to odobrila stranačka tijela, na razini gradskih četvrti koalirala s Milanom Bandićem. Posljedica je bila raspuštanje cijele organizacije, a Hrestak je bio postavljen za povjerenika. - Žalit ću se na odluku o izbacivanju iz SDP-a. Nadam se da će članovi reagirati na ovo uvođenje verbalnog delikta - kazao je Aleksić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:44