GOTOVO JE

SDP izabrao novog predsjednika stranke

U drugom krugu izbora bili su Hajdaš Dončić i Paunović

Siniša Hajdaš Dončić

 Lucija Ocko/Cropix

U SDP-u su i službeno objavljeni rezultati unutarstranačkih izbora za predsjednika stranke na kojima je pobijedio Siniša Hajdaš Dončić. Bivši zagorski župan i bivši ministar prometa Hajdaš Dončić osvojio je 56,46 posto glasova, a njegov protukandidat, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, 43,54 posto glasova. Izlaznost u drugom krugu bila je 36 posto.

U sjedištu stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu navečer su se okupili "viđeniji" SDP-ovci, a među novim članovima Predsjedništva stranke tu su bili gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Joško Klisović. Došao je i dosadašnji predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je prvi uzeo riječ.

- Bile su ovo divne, prekrasne, nekad izazovne, nekad ovakve, nekad onakve četiri godine - rekao je Grbin i poželio Hajdašu Dončiću da bude uspješniji predsjednik SDP-a nego što je on bio.

Paunović se zahvalio svima koji su mu dali glas, ali i supruzi Nataši za moralnu podršku, potom kolegama s kojima se povezao u ovim tjednima. Čestitao je Hajdašu Dončiću uz nadu da će voditi stranku u smjeru koji je najavio - da imaju ujedinjeni SDP koji će za četiri godine osvojiti vlast

Hajdaš Dončić je govorio zadnji, bio je kratak, s jasnom porukom.

- Izbori su završeni, pod crvenim kišobranom SDP-a ima mjesta za svakog - rekao je Hajdaš Dončić te ustvrdio kako bez SDP-a nema pozitivnih promjena.

- Želim da SDP bude prva, a ne druga stranka. Slušao sam pažljivo primjedbe članova neovisno o tome za koga su glasali. SDP će se prilagođavati vremenu, a naglasak će biti lijeve ekonomske politike, poručio je i dodao kako je u srži SDP-a antifašizam, prava žena, seksualnih manjina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:25