PREBACIVANJE LOPTICE

SDP: HDZ je kriv što nismo u Europskoj Uniji! HDZ: SDP se protivi ulasku u EU!

HDZ-ovci ističu da je SDP glasao protiv Zakona o sprečavanju sukoba interesa, iako je on bio ključan za ispunjavanje mjerila
 Elvir Tabaković/CROPIX

ZAGREB - SDP se protivi završetku pregovora s EU kako bi za taj neuspjeh mogli optužiti Vladu.

Ali Hrvatska će unatoč SDP-u i na njihovu žalost ući u EU - izjavio je glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić odgovarajući na najnovije optužbe iz riječkog SDP-a. Ovaj put u obranu HDZ-a stala je i ministrica financija Martina Dalić, opovrgavajući tvrdnje iz SDP-a da Vlada ne čini ništa na smanjenju nelikvidnosti.

Vladajući su, naime, ekspresno samo nekoliko sati nakon najnovijih kritika čelnika SDP-a Rijeke Slavka Linića , Željka Jovanovića i Luke Denone sazvali konferenciju za novinare i odgovorili na njih. Iz najveće oporbene stranke su poručili kako je HDZ najveći krivac što Hrvatska još nije u EU, a bit će krivi i ako ne završimo pregovore u lipnju.

HDZ naravno lopticu prebacuje na oporbu i tvrdi da je protiv završetka upravo SDP koji ih proziva.

- SDP je u Saboru glasao protiv Zakona o sprečavanju sukoba interesa, iako je on bio ključan za ispunjavanje mjerila, a isto je i s borbom protiv korupcije - podsjetio je glavni tajnik HDZ-a.

Opet je izvukao to što SDP nije podržao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, ali i Linićevo nazivanje ministra policije Tomislava Karamarka špijunčinom. Dodatno su ih naljutile i ocjene iz SDP-a kako su prejeftina demagogija priče o nultoj toleranciji na korupciju dok je “Kalmeta ministar, a Kirin gradonačelnik”.

- SDP se zapravo boji da će se ‘razboličiti’ njihove afere u Rijeci - uzvraća Bačić.

Dalić je demantirajući SDP podsjetila kako je Fina objavila da se nelikvidnost smanjuje.

- Vladine mjere daju rezultate i nastavit ćemo s njima. Ne trebaju nam mjere koje nudi SDP - ističe ministrica financija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:49