PLANOVI ZA IZBORE

SDP: Ako Karamarko osnuje stranku, Kosor protiv njega diže istragu zbog sumnjivog bogaćenja

Slavko Linić je istaknuo da Karamarko ima četiri firme koje posluju sa javnim intitucijama i državom, ostvarujući enormnu zaradu, što je čisti sukob interesa
 Damjan Tadić / CROPIX

RIJEKA - Kada Tomislav Karamarko osnuje svoju stranku, Jadranka Kosor će dati nalog da ga se istraži, kao što je dala i za Ivu Sanadera, komentirao je SDP-ovac Slavko Linić spekulacije o mogućem Karamarkovom ulasku u politiku s vlastitom strankom.

To bi, po Liniću, bila vrlo rizična Karamarkova odluka.

Linić je istaknuo da Karamarko ima četiri firme koje posluju sa javnim intitucijama i državom, ostvarujući enormnu zaradu, što je čisti sukob interesa.

- FIMI medija je prema Karamarkovom biznisu jedan naprama sto. Čovjek se obogatio zloupotrebivši svoju poziciju - rekao je Slavko Linić .

Riječki SDP-ovci nisu bili toliko rječiti kada ih se na konferenciji za novinare zatražilo da komentiraju Jakovčićevo potpisivanje ugovora s Vladom. Linić je istaknuo da se ovdje radi o prljavoj cirkuskoj igri Jadranke Kosor .

- Osam godina zaustavljaju svaki projekt u turizmu, a onda pred izbore potpisuju ovakve ugovore. Cirkuse ne komentiramo - rekao je Linić. Na novinarsko daljnje inzistiranje da komentira Jakovčićev potez, rekao je da o tome nema što govoriti.

- Mi možemo komentirati samo SDP. Jakovčić je taj koji je potpisao ugovor i to neće utjecati na našu koaliciju - kazao je Slavko Linić.

Željko Jovanović poručio je da HDZ mora proći katarzu pa proglasiti stečaj, i to ne samo u financijskom smislu.

- Vrhunac licemjerja je izigravanje Zakona o financiranju političkih stranaka, jer zujanje Jadranke Kosor, njeno kotrljanje kamenih temeljaca uzduž i poprijeko Hrvatskom nije ništa drugo do prikrivena predizborna kampanja koju opet plaćaju građani iz svojih džepova. Presušili su crni fondovi, ali smislili su HDZ-ovi stratezi novi način kako ismijavati građane i izigravati Zakone koje su samo donijeli - rekao je Željko Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:47