AKTER AFERE SOFTVER

Sazvana sjednica Upravnog vijeća SAFU-a, smijenit će uhićenog ravnatelja Tomislava Petrica?

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova će formalno predložiti smjenu Vladi, a Vlada će potom donijeti odluku

Tomislav Petric

 Bruno Konjevic/Cropix

Sjednica Upravnog vijeća SAFU-a sazvana je za danas, čeka se pravni temelj i dostava odluke sa Županijskog suda u Zagrebu kako bi se postigli svi zakonski preduvjeti za smjenu ravnatelja te agencije Tomislava Petrica, doznaje N1 neslužbeno iz SAFU-a.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak će formalno, kao predsjednica Upravnog vijeća, predložiti smjenu Vladi, a Vlada će potom donijeti odluku jer Vlada imenuje i razrješuje ravnatelja SAFU-a.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić odredio je u četvrtak jednomjesečni pritvor bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac i njezinim suosumnjičenicima iz afere Softver u kojoj ih se sumnjiči da su malverzacijama novcem iz EU fondova oštetili EU i RH za 1,8 milijuna eura.

Mjesec dana pritvora određeno je i ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislavu Petricu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Svi osumnjičenici, među kojima su i poduzetnici Mladen Šimunac i Marko Jukić, na višesatnom ročištu za određivanje istražnog zatvora izjasnili su se kako nisu krivi za kaznena djela za koja su osumnjičeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:48