PRVI SUSRET

Sastanak Josipović-Tadić u subotu u Bruxellesu?

Na margini foruma u Bruxellesu, najpoznatijeg godišnjeg okupljanja koje organizira Marshal fond, mogli bi se sastati hrvatski i srpski šef
Serbian President Boris Tadic delivers a speech after he was offered the Steiger Award 2010 on March 13, 2010 in Bochum, western Germany. The prize is given yearly since 2005 in different categories to personalities of the public life for their outstanding contribution to tolerance, charity, music, film, media, sports, environment and the growing together of the European Union. AFP PHOTO DDP/ JENS SCHLUETER GERMANY OUT
 AFP

BRUXELLES - Do prvog sastanka između novog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i predsjendika Srbije Borisa Tadića najvjerojatnije će doći u subotu 27. ožujka u Bruxellesu.

Iako to neće biti službeni sastanak, Josipović i Tadić bi se mogli sastati na margini bruxelleskog foruma, najpoznatijeg godišnjeg okupljanja koji američki Marshal fond za Njemačku organizira tradicionalna već nekoliko godina.

Na tom skupu će se i ove godine okupiti govoto svi važniji političari današnjice - od predsjendika EU Hermana Van Rompuya, predsjednika Komisije Barrosa, glavnog tajnika NATO-a Rasmussena, predsjednika Svjetske banke, nekolicine državnih predsjednika i premijera te mnogih drugih. Josipovć i Tadić će sudjelovati u panelu Balkan 2010.

U Bruxellesu se sa znatiželjom čeka ova debata jer će to biti prva prilika da Josipović i Tadić javno razmjene stavove o njihovom viđenju situacije u regiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:15