PRGOMET SE HVALIO ILI GA JE NETKO PRATIO

SASTANAK JE INICIRAO PRGOMET? U SDP-u zabrinuti zbog propusta osiguranja: 'Bila je to TV kamera, a mogao je biti snajper'

 CROPIX

- Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sastao se s Dragom Prgometom na njegov zahtjev. Oni su i inače bili u kontaktu, a kad mu se Prgomet u utorak poslije podne javio i tražio da se vide, Milanović je na to pristao bez ikakve posebne namjere, a dogovorili su se naći kod Kotromanovića - kaže nam osoba vrlo bliska Milanoviću koja tvrdi kako je televzijska kamera bila na ulici i s ceste snimila susret.

- Postavlja se pitanje što je radilo premijerovo osiguranje. Milanović je štićena osoba i ako se prema njemu mogla uperiti televizijska kamera, tako se mogao i snajper - rekao je naš sugovornik i dodao kako u vrhu SDP-a ne razbijaju glavu pitanjima kako je iscurila informacija o susretu Milanovića i Prgometa.

- Moguće je da se Prgomet hvalio i da se to proširilo, ali je isto tako moguće i da ga je netko pratio - kaže naš sugovornik. Naime, Prgomet je bio na ledu i prije sastanka s Milanovićem jer je Most odmah nakon završetka razgovora s HDZ-om rekao da Prgomet više neće nastupati u javnosti i smjenjena je njegova glasnogovornica.

Sastanak s Milanovićem koji su mediji otkrili i snimili samo je bio točka na "i".

- No, sad više nije važno zašto je i kako taj sastanak snimljen. I dalje se razgovara o formiranju vlade, a SDP će sigurno skupiti potrebnu većinu. Potpise IDS-a praktično već imamo - kaže SDP-ovac iz vrha stranke i napominje da u SDP-u očekuju od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da već u ponedjeljak započne konzultacije i da pobjedniku izbora, a to je SDP-ova koalicija Hrvatska raste da priliku za formiranje vlade.

Tko će sve, osim IDS-a koji je to javno rekao, te SDSS-a koji je također rekao da je skloniji podržati lijevu vladu, poduprijeti Zorana Milanovića u nastojanju da ponovo formira vladu, naš sugovornik nije želio otkrivati. Stavio je do zananja da se razgovara s ljudima iz Mosta koji su otvoreni za dijalog, ali naglasio da Milanović ne radi nikakve pritiske prema njihovom čelniku Boži Petrovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:41