POGREŠKA U PRODUKCIJI

SANKCIJE NA HTV-u Munižabiotkaz nakon intervjua s Marasom:'To se svakome može dogoditi'

 Darko Tomaš/CROPIX

Tomislav Špoljar, v. d. urednik Informativno medijskog servisa na javnoj televiziji napokon je pokazao da može i munjevito djelovati. Samo dvanaest sati nakon što je u 'Dnevniku 3' emitiranom u četvrtak navečer prikazana snimka razgovora s ministrom Gordanom Marasom tijekom kojeg se potkrala pogreška koja je razotkrila da se radilo o unaprijed snimljenom materijalu, smijenjene su i urednica emisije Tatjana Munižaba i njena back-urednica Inja Svetl.

Ekspresne smjene začudile su novinare i urednike na HTV-u, jer dosadašnja je praksa bila da se zbog produkcijskih greški ljude koji su ih napravili kažnjava ili opomenama ili jednokratnim smanjenjem plaće.

- Tehnička pogreška ne može biti razlog za smjenu, jer takve se greške uvijek mogu dogoditi, a ova koje se nama konkretno dogodila bila je u domeni montažera i realizatora. Ta naša greška nije bila namjerna, tim više čudi ovako velika kazna. Nisam sigurna da je to pravi razlog smjene - kaže Munižaba, koja je upravo uređujući 'Dnevnik 3' postala jedno od omiljenih televizijskih lica.

Njen šef Špoljar tvrdi da se za smjenu novinarki odlučio zato što je razgovor s ministrom Marasom bio unaprijed snimljen. Munižaba, međutim, ističe kako ne postoji pisano pravilo o tome da gosti 'Dnevnika 3' moraju ići uživo već samo interni usmeni dogovor. Naglašava da se i prije znalo dogoditi da se izjave gostiju unaprijed snime, pošto oni zbog kasnog noćnog termina ponekad nisu mogli doći u televizijski studio. Međutim, urednici u čijim su emisijama bili prikazivani takvi, unaprijed snimljeni prilozi, dosad zbog toga nisu bili smijenjivani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:41