NOVO ROČIŠTE 24. STUDENOG

SANADERA UMJESTO NA SUD ODVEZLI U BOLNICU 'Danima boluje od crijevne viroze, muči ga treskavica i lagana temperatura'

 Goran Mehkek / Cropix

NOVO 13.00 - Ivo Sanader u srijedu se nije pojavio na suđenju u slučaju Planinska zbog iscrpljenosti crijevnom virozom pa je novo ročište na koje su ponovno pozvana četvorica njegovih nekadašnjih bliskih suradnika zakazano za 24. studenoga.

Liječnik u zatvorskoj bolnici je zbog "treskavice i lagane temperature", po riječima sutkinje Jasne Smiljanić, za Sanadera predložio jedan dan poštede od suđenja. No, sud ipak nije prihvatio prijedlog Uskoka da se suđenje nastavi već u četvrtak. Uskok je pritom odustao od zahtjeva za novim vještačenjem Sanaderova zdravstvenog stanja koje su zatražili jer ga ranija vještakinja navodno niti jednom nije pregledala.

-----------------------

ZAGREB - Umjesto na nastavak suđenja o aferi Planinska, bivši premijer Ivo Sanader jutros je iz zatvora u Remetincu prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku zbog novih zdravstvenih tegoba. Liječnici zatvorske bolnice izvjestili su sud da će obrada Ive Sanadera trajati oko dva sata, nakon čega će izvjestiti sud o njegovom stanju.

Zbog toga je današnja rasprava prekinuta, i trebala bi se nastaviti u 12 sati, do kada će biti poznato može li Sanader pratiti suđenje.

Tužiteljstvo je zatražilo od suda da novi sudsko medicinski vještak utvrdi je li Sanader zdravstveno sposoban, s obzirom da je zbog njegovih zdravstvenih problema unatrag godinu dana odgođeno niz rasprava u ovom slučaju, dok se Sanader istovremeno pojavljivao na sudskim ročištima u drugim predmetima.

Sud će o tome odlučiti naknadno.

Inače, danas se od predviđenih svjedoka na sudu pojavio samo Božo Biškupić, dok su trojica bivših Sanaderovih suradnika u Vladi, Goran Jandroković, Ivan Šuker i Damir Polančec ispričali svoj nedolazak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:23