SUĐENJE FIMI MEDIJA

SANADER 'U USKOK-u su se sprdali sa mnom, ni Staljin nije ovako sudio! USKOK neće pisati hrvatsku povijest'

Bivši premijer je u završnoj riječi zatražio od suda oslobađajuću presudu
Zagreb, 030314.Zupanijski sud na Zrinjevcu. Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media. Na fotografiji: Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Bivši premijer Ivo Sanader, za kojeg USKOK traži najdulju zakonom predviđenu kaznu te oduzimanje 23,7 milijuna kuna u slučaju Fimi medija, zatražio je od suda oslobađajuću presudu rekavši da su on i njegovi branitelji dokazali da nije kriv, javlja RTL .

- Riječ je o najintrigantnijem postupku u kojem sam ja u centru pozornosti suočen s monstruoznim optužnicama. Dokazali smo da nisam kriv, sve se temelji na iskazima suoptuženika, a mi smo doveli svjedoke koji su to demantirali i zato predlažem oslobađajuću presudu. Slijedi lov na vještice. Nigdje nema dokaza, nema svjedoka, nema mog potpisa, nema tog novca... - rekao je Sanader u završnoj riječi.

- Predmeti protiv mene kao na tekućoj traci jer je Bajić dobio naredbu i nalog Jadranke Kosor za moj politički progon, a to su mogli samo s pritiscima na optužene i svjedoke. Neki na to nisu pristali. Damir Polančec, primjerice, njemu su nudili 'reci da je Sanader', ali on na to nije pristao, Svaka mu čast! - dodao je bivši premijer.

PRODANOVIĆ 'Nema dokaza protiv Sanadera'

- USKOK mi ne može dokazati da sam uzeo novac, pa sad 'ajd ti dokaži cijeli svoj život. Nema veze što sam bio i premijer i ministar i sve to drugo, dokaži cijelu svoju imovinu, pa ni Staljin nije ovako sudio - rekao je Sanader.

- U završnom govoru u USKOK-u su se sprdali s mojim životopisom, kao u Austriji sam svaštario po malo. USKOK neće pisati hrvatsku povijest. USKOK ovdje izvodi nešto što bi se moglo zvati "blame game", odnosno igra sramoćenja - zaključio je bivši šef HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:39