REAKCIJE

SANADER U POTRAZI ZA MILIJUNIMA, TKO ĆE PLATITI JAMSTVO? Bebić i Rošin: 'Spremni smo za našeg prijatelja založiti nekretnine'

Iz HDZ-a kažu da je ukidanjem presude skinuta stigma sa stranke, no u SDP-u se ne slažu
Split, 101211.U hotelu Le Meridien Lav odrzan je 15. tradicionalni Bozicni humanitarni bal. Rotarijanci su donirali 75.000 kuna vrijedan Lifter kao pomoc invalidnim osobama kako bi mogli ulaziti u more na kupalistu Bene u Splitu. Na slici: Jerko Rosin, Luka Bebic i Zeljan Radman, predsjednik Rotary Cluba Split.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 CROPIX

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media, iz najveće oporbene stranke poručili su kako je ovom odlukom Vrhovnog suda skinuta je stigma sa stranke i kolektivna odgovornost 220.000 članova HDZ-a.

- Od samog početka tvrdili smo da stranka nije i ne može biti odgovorna za ono što joj se stavljalo na teret - poručili su iz HDZ-a.

Sanaderov prijatelj Jerko Rošin koji je svih ovih godina ostao uz njega poručio je kako mu je drago što se Sanader može braniti sa slobode.

- Moje prijateljstvo nije na određeno vrijeme i sve ostaje kako je bilo i ranije – spreman sam kao jamstvo založiti svoju nekretninu u Splitu – poručio je i dodao kako ne zna detalje oko presude jer se trenutačno nalazi u New Yorku.

I Luka Bebić kazao je da ostaje kod ranije odluke o tome da vlastitu nekretninu dâ kao jamstvo za Sanaderov izlazak na slobodu.

- Naravno da ostajem kod toga, ako sam mogao ranije, mogu i sada. Ako sud to traži spreman sam založiti cijeli objekt, to sam još davno odlučio - rekao je Bebić koji mu je u lipnju bio u posjetu u Remetincu.

- Rekao mi je tada 'samo ti meni sve to izdrži', kao da sam ja u zatvoru, a ne on - kaže Bebić, dodajući da ga cijeli slučaj Sanader podsjeća na Divlji zapad.

- Kao kad bi nekog kauboja linčovali, tako je i Sanader još odavno linčovan medijski i politički - rekao je Bebić.

Grbin: 'Nije skinuta kolektivna odgovornost s HDZ-a'

Član Glavnog odbora SDP-a Peđa Grbin uvjeren je, međutim, kako vrhovni sud s HDZ-a nije skinuo kolektivnu odgovornost. "Dapače, Vrhovni sud potvrdio je da i dalje postoji osnovana sumnja koja prozlazi iz pravomoćne optužnice, da postoji dovoljno elemenata krivnje da bi protiv optuženog Ive Sanadera mogle biti primijenjene mjere predviđene Zakonom o kaznenom postupku. Što se tiče razloga za ukidanje presude, mogu ih samo naslućivati, ne i govoriti o njima dok ne bude dostupno cjelokupno rješenje Vrhovnog suda", kazao je Grbin Hini. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:51