BEZ MILOSTI

Sanader se žali, a Bernieju Madoffu su oduzeli i gaće i čarape!

Bivši premijer se žali zbog toga što su njegovoj obitelji zamrznuti bankovni računi i oduzete umjetnine

ZAGREB - Dok se Ivo Sanader žali zbog toga što su njegovoj obitelji zamrznuti bankovni računi i oduzete umjetnine, pogled na postupanje američkih vlasti prema Bernardu Madoffu pokazuje da stvari mogu biti i mnogo drastičnije.

Kada je taj broker prije dvije godine uhićen zbog toga što je umjesto investicijske agencije vodio financijsku piramidu, vlasti su zamrznule i njegovu i imovinu njegove supruge Ruth - ukupno više od 800 milijuna dolara. U imovinu koju mu treba zamrznuti uračunali su sve - od nekretnina, jahti i dionica, preko nakita i satova do papuča i šampona, pa i 30 milijuna dolara koje je posudio sinovima.

Izračunali su da je Madoff klijente oštetio za oko 18 milijardi dolara. Nakon što je broker pravomoćno osuđen, krenula je prodaja svega što su Madoffovi posjedovali.

Prošli su mjesec na aukciji prodani namještaj, lonci, CD-i, čarape, bokserice, plahte, škarice za nokte, kistovi za šminkanje. Umjesto očekivanih 1,2 milijuna dolara, prikupljena su 2 milijuna. Jedan je mladić kupio Madoffove šlape za 6000 dolara. Klavir Steinway od 7000 dolara prodan je za 42.000. No, od svega toga dosad je vraćeno samo 2,6 milijarde...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:30