LICE S TJERALICE

Sanader se javio prijatelju Rošinu: Vraćam se popodne u Hrvatsku

 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB – 'Ivo Sanader vratit će se popodne u Hrvatsku', potvrdio je novinarima njegov bliski prijatelj i zatupnik HDZ-a, Jerko Rošin.

- Čuo sam se s njim sinoć, rekao je da će prekinuti putovanje i da će se danas popodne vratiti, te sigurno javiti USKOK-u', rekao je Rošin. Rekao je da ga nije pitao gdje se sada trenutno nalazi, ali da je siguran da nije u Engleskoj.

'Pretpostavljam da je u dohvatu auta i da ne ovisi o redu letenja, dakle to može biti Slovenija ili Austrija', rekao je Rošin.

Po njegovim riječim, Sanader je zvučao malo razočarano, ali staloženo.

'Sanader je shvatio, jučer kada je završilo glasovanje o njegovom imunitetu oko 5 popodne, da su stvari krenule drukčijim smjerom, da su krenule priče o bijegu, a on ne bi želio da je to tako. Mislim da se on ovome nije nadao i da dolazi jer želi dokazati da je u pravu temeljem zakona kojeg je i sam donio – kako bi dokazao da je riječ o politikom kontekstu', rekao je Roin.

Prema Rošinovim informacijama, novi odvjetnik Sanadera je Željko Gulišija.

Odvjetnik Mate Matić, kojemu se jučer navečer javio odbjegli Ivo Sanader, neće moći zastupati bivšeg premijera jer je u sukobu interesa.

I on se nešto iza 10.30 sati telefonski čuo s Ivom Sanaderom i obavijestio ga da je u sukobu interesa i da neće moći prihvatiti zastupanje bivšeg premijera.

- Eto, napuštam predmet, u koliziji sam. Prije 10 minuta sam se čuo sa Sanaderom, i to sam mu rekao. Nisam ga pitao gdje je, pa to je kao da pitate ljubavnicu gdje je bila. No, Sanader je dao naslutiti da bi već danas mogao doći natrag u Hrvatsku. I ja sam se s time složio. Nisam mu ništa sugerirao niti predlagao drugog odvjetnika - rekao je odvjetnik Mate Matić, koji je jučer medijima prenio Sanaderovu SMS poruku kojom ga je kontaktirao i angažirao.

SVE O SKIDANJU IMUNITETA IVI SANADERU PROČITAJTE U SPECIJALU JUTARNJEG.HR

Naime, u slučaju Fimi Media, odvjetnik Mate Matić već brani okrivljenog bivšeg direktora Hrvatskih šuma Darka Beuka. Obrana dvojice okrivljenika u istom predmetu ipak je prepreka za Matićev angažman. No, u drugoj istrazi, vezanoj za spone isporuke struje Dioki grupi uhićenog Roberta Ježića, takvog sukoba interesa nema.

Na pitanje gdje se nalazi njegov potencijalni klijet, odvjetnik Matić ustvrdio je da ne zna. Mate Matić inače je jedan od poznatijih zagrebačkih odvjetnika specijaliziran za kazneno pravo. Pojavljuje se kao branitelj u gotovo svim krupnijim korupcijskim aferama. U slučaju Podravka brani bivšeg predsjednika uprave Zdravka Šestaka, uključen je u obranu u slučaju HPB i HAC branio je u slučaju Maestro, kao i niz drugih velikih afera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:00