OBAVIO DUŽNOST

Sanader se došao javiti sucu istrage: Suđenje se nastavlja u srijedu

U srijedu će svoje svjedočenje u suđenju Sanaderu nastaviti bivši direktor austrijske Hypo banke Wolfgang Kulterer
Zagreb, 020112.Zupanijski sud.Bivsi premijer RH Ivo Sanader, optuzen u aferi Hypo i INA-Mol, koji se nalazi na uvjetnoj slobodi, ima obavezu javljati se Sudu prvog ponedjeljka u mjesecu. Jutros je Sanader kasnio pola sata sa dolaskom na Sud.Na slici: Goran Suic i Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader jutros je nešto prije 9 sati, u pratnji svog odvjetnika Gorana Suića, došao na zagrebački Županijski sud gdje se javio sucu istrage.

Podsjetimo, sredinom prosinca prošle godine sud je Sanadera pustio da se brani sa slobode, nakon što je uplatio jamčevinu vrijednu 12,6 milijuna kuna, predao putovnicu te se obvezao da se neće kriti i bez odobrenja suda napuštati boravište, a od ranije je na snazi kao mjera opreza bila određena obveza da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu mora javiti na Županijski sud.

Prošlog su tjedna na suđenju Sanaderu svjedočili njegovi nekadašnji suradnici bivši potpredsjednik vlade i bivši ministar gospodarstva Damir Polančec te bivši ministar financija Ivan Šuker kao i bivši direktor austrijske Hypo banke Wolfgang Kulterer.

Suđenje se nastavlja u srijedu 7. ožujka kada će svoje svjedočenje nastaviti Kulterer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:01