DRUGU NOĆ ZAREDOM

Sanader je ponovno bio u poliklinici Medikol. Ide na terapiju zbog bolesne noge?

 Tomislav Kristo / CROPIX

Bivši premijer Ivo Sanader je večeras opet odvezen na liječnički pregled u privatnu polikliniku Medikol i to kroz garažu koja je prethodno bila zatvorena, piše Dnevnik.hr . Pratila ga je specijalna policija, a Sanader je bio obučen u plavu majicu i tamnoplavu trenirku te je hodao uz pomoć štaka. Navodno je u poliklinici bio do 21.30.

Odlazak bivšeg premijera Ive Sanadera na pregled i fizikalnu terapiju u Medikol u utorak kasno navečer, zbog Sudeckova sindroma koji je zaradio u zatvorskoj teretani u Austriji, izazvao je veliku pozornost. Naime, javnost je prvi put imala priliku vidjeti kako Sanader izgleda nakon gotovo osam mjeseci provedenih u zatvoru.

Očuvanje mišićne mase

No, samo spominjanje Medikola asociralo je na PET CT uređaj kojim se uglavnom dijagnosticiraju teške zloćudne bolesti pa je to neke navelo na zaključak da je njegov posjet toj ustanovi povezan s mogućom teškom dijagnozom.

Ipak, riječ je samo o dodatnim fizijatrijskim pregledima nožnog zgloba i pokušaju da se fizikalnom terapijom pomogne Sanaderu da očuva mišićnu masu i osigura što bolju pokretljivost noge.

Javnost uglavnom ne zna da je Sanader nedavno bio i na temeljitim pretragama u Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb, gdje mu je postavljena definitivna dijagnoza bolova u gležnju, odnosno utvrđeno je da se radi o Sudeckovu sindromu (aglodistrofiji) koji je posljedica toga što mu trauma u Austriji nije na vrijeme dijagnosticirana ni primjereno liječena.

Ortopedi s kojima smo razgovarali kažu kako će liječenje noge potrajati čak i do godinu i pol, koliko nerijetko treba da se Sudeckov sindrom “samoizliječi”.

Odvjetnik demantira da boluje od maligne bolesti

Ili je slika retuširana ili je to posljedica snimanja u mraku, ali fotografija koja je objavljena u medijima ne prikazuje vjerno mojega klijenta Ivu Sanadera. Na slici izgleda kao da ima sijede obrve, da mu je kosa potpuno sijeda, a to jednostavno nije tako. Ima crne obrve, a sijed je baš onoliko koliko je bio i prije uhićenja i pritvora - kazao je jučer odvjetnik Goran Suić.

Demantirao je i nagađanja da Sanader boluje od maligne bolesti. - Bio je na pregledu noge u Medikolu. Ništa drugo - zaključio je Suić.

Članak u cijelosti pročitajte u Jutarnjem listu od četvrtka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:23