ZBOGOM

Sanader je danas politički mrtav, 80% građana ga ne želi

Iako ispitanici gotovo konsenzusno ne odobravaju njegov povratak u Sabor, smatraju da Ivo Sanader ne može destabilizirati Vladu, dakle da nema moć
 Goran Mehkek / CROPIX

Da bi se Sanaderov povratak u Sabor mogao nazvati povratkom otpisanog pokazuje i sljedeći podatak: ogromna većina ispitanika, njih 79,2 posto, ne slaže se sa Sanaderovim povratkom u Sabor. Samo je 8,4 posto onih koji podržavaju taj potez, a ostali o njemu nemaju stav.

Potrebno bi bilo dodatno istraživanje da bi se saznalo što najviše pridonosi tolikom otporu prema Sanaderovu povratku u politiku - činjenica da je napustio Vladu u jeku gospodarske krize, ili njegovo korupcijsko naslijeđe koje iz dana u dan izbija u javnosti. Ako je suditi prema otporu ispitanika na Sanaderov povratak u politiku, bivši premijer, sve i da bude u prilici s neovisnom listom ili vlastitom političkom strankom natjecati se na sljedećim parlamentarnim izborima, na njima ne bi imao velikih izgleda.

Većina ispitanika, međutim, smatra da njegov povratak u saborske klupe ne može ugroziti ni njegovu bivšu stranku (56 posto) ni premijerku Kosor (55,9 posto). Opasnost od njegova povratka za HDZ i premijerku vidi tek oko 37 posto anketiranih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:45