PISMO PUTUJE

Sanader imovinsku karticu poslao poštom

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - U Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa Ivo Sanader jučer do kraja radnog vremena nije donio popis svoje imovine, ali je najavio da će ga poslati poštom.

Kazna do 20.000 kuna

Do jučer, odnosno do 22. studenoga Sanaderu je bio zakonski rok u kojemu je morao predati karticu, nakon što je aktivirao saborski mandat, ili je poslati poštom. - Čekam još jedan važan podatak za karticu i ako ga dobijem, predat ću je do 16 sati, a ako ne, poslat ću je poštom - najavio je još jučer prijepodne Sanader. Ako ne pošalje karticu, mogao bi biti kažnjen sa 2000 do 20.000 kuna.

Iako je kao kazna predviđena i neisplata plaće, budući da ne prima dužnosničku plaću, ona ne bi mogla biti provedena.

Dva stana i umjetnine

S nestrpljenjem se očekuju najnoviji podaci o tome što bivši premijer posjeduje, s obzirom na spekulacije da je dio novca izvučen iz javnih poduzeća preko Fimi-Medije navodno završio kod njega.

Osim toga, i u njegovoj bivšoj stranci, HDZ-u, nadaju se da će Sanadera, ako ne bude odgovarao za korupciju, nadležna tijela goniti zbog porijekla imovine.

Kad je napuštao dužnost premijera u srpnju prošle godine, Sanader je u svojoj tadašnjoj imovinskoj kartici, između ostalog, naveo da posjeduje stan od 100 kvadrata u Splitu i od 200 u Zagrebu, dva auta, zbirku umjetnina, pokretnine vrijedne 1,5 milijuna kuna te ušteđevinu od 120 tisuća kuna i 105.500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:53