RUKA RUKU MIJE

Sanader Bandiću: Makni ove smetlare, smetaju mi dok pijem kavu

 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Ivo Sanader prije dvije je godine, tada još kao premijer hrvatske Vlade, preko gradonačelnika Zagreba Milana Bandića utjecao na termin odvoza smeća u samom središtu metropole. I to sve samo kako ga se ne bi ometalo tijekom ispijanja kave na zagrebačkoj špici, piše portal Zagrebancija.com .

Ovaj je podatak za Zagrebancija.com potvrdio i Marko Melčić, direktor Ćistoće.

- Tadašnji je premijer u to vrijeme volio popiti kavicu na Cvjetnom trgu. Tako je jednom prilikom iza njegovih leđa, na udaljenosti od oko 25 centimetara, prošao kamion Čistoće - objasnio je Melčić.

Sanader je tada nazvao Bandića te upitao kako je to kamion mogao proći iza njegovih leđa.

- Bandić je potom zvao mene, a nakon 'konzultacija' morao sam odrediti da se odvoz smeća na Cvjetnom vrši noću nakon zatvaranja kafića - priča Melčić.

Zanimljivo je kako je Sanader jednim pozivom prvom čovjeku Zagreba uspio postići ono što su dulje vrijeme pokušavali vlasnici okolnih kafića na Cvjetnom. I njima je smetalo odvoženje smeća dok im gosti piju kavu, no nikada se nisu uspjeli izboriti za promjenu.

Ovo je inače prvi put da neki dužnosnik imenom i prezimenom otvoreno progovara o paktovima i tajnim dogovorima gradonačelnika Zagreba i bivšeg premijera koji je, očito je, imao veliki utjecaj na Bandića. Do sada se o njihovim dogovorima govorilo tek u kuloarima, dok je o postojanju pakta o nenapadanju i neprirodnoj suradnji prvi progovorio Gordan Jandroković.

- Prema informacijama koje sam dobio postojao je dogovor o njihovom međusobnom nenapadanju - rekao je Jandroković nedavno u intervjuu za portal Zagrebancija.com.

Tada nije želio reći kakvim je informacijama baratao, i je li među njima bila i ova o smeću.

Za nju se sigurno ne bi niti saznalo da prošlog tjedna na adresu portala Zagrebancija.com nisu došle fotografije nabacanih 20 vreća smeća ispred Oktogona. Tamo su stajale cijeli dan jer su ih vlasnici kafića izbacali ujutro, a kamioni Čistoće po Cvjetnom trgu, zbog Sanadera, voze samo noću.

To posebice smeta stanarima okolnih ulica koji se cijelo vrijeme bune što im kamioni usred noći rade buku.

- Mislim da ćemo to promijeniti i vratiti dnevni odvoz - zaključio je na kraju Melčić za portal Zagrebancija.com .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 19:18