POČNITE PREGLEDAVATI

SADA VI MOŽETE GLEDATI SVE, ALI I SVI MOGU VAS Google Street View nam je stigao u Hrvatsku!

 Screenshot

NOVO - 12:15 Danas je Google u Hrvatskoj predstavio Google Street View koji je lansiran jučer navečer. U globalnu svjetsku zajednicu od 44 člana Hrvatska je danas ušla zajedno sa Čileom i Andorom, a u protekle dvije godine Googleove kamere su napravile osam milijuna kilometara i obuhvatile sve velike hrvatske gradove, najbitnije prometne pravce, turistička središta na obali i većinu otoka.

Bitno je za napomenuti kako Street View još nije kompletiran; pretpostavlja se da je prekriveno više od 50 posto Hrvatske, a kako je riječ o programu koji će se nadopunjavati, Google će svakog dana stavljati nove slike na Google maps.

Na prezentaciji je bio prisutan i ministar turizma Veljko Ostojić koji je rekao da je život bez Googlea danas nezamisliv:

- Ova prezentacija je dio nečeg povijesnog za hrvatski turizam jer naša zemlja želi biti globalno prepoznatiljiva kao što je i Google, istaknuo je i dodao kako je njegovo ministarstvo već donjelo operativni plan za sljedeću turističku sezonu te da je on bitno drugačiji od dosadašnjih.

- Budžet za marketing preko interneta povećan je za 100 posto, a fokus će nam biti virtualni makreting koji je drugačiji, moderan i u skladu s trendovima, a u taj plan se idealno pozicionirao Google Street View.

Prireme za Street View počele su 2010 godine, a zanimljivo, u Googleu kažu da problema s dozvolama nisu imali.

Na prezentaciji, koju su vodili Direktor Googlea za regiju Adriatik Joško Mrndže i Ulf Spitzer, šef programa Street Viewa za Europu, se pričalo i o problemima s privatnošću; Ono što je bino za reći jest da su kamere kompletno automatizirane te ih ne pregledava ljudsko oko, stoga Google ispod svake fotografije omogućava korisnicima da ukoliko se prepoznaju, a ne žele biti vidljivi se mogu javiti službi za korisnike te zamutiti lice ili kompletni automobil.

----------------------------------------------

Google Street View napokon je stigao i u Hrvatsku. Pomoću Googleove usluge moći ćete uživati u virtualnoj šetnji gradovima diljem Lijepe naše.

Pomoću Street Viewa možete istraživati lokacije i orijentirati se putem panoramskih slika snimljenih na razini ulice.

Dovoljno je otići na Google Maps servis i u pojedinom gradu zumirati pogled do kraja. Kako to točno izgleda pogledajte ovdje.

Google za regiju Adriatic je uslugu pustio u pogon još jučer, a danas u 11 sati će ju i službeno predstaviti.

Street View je izuzetno popularna usluga na Google Maps koja je već dostupna u više od 30 zemalja svijeta. Usluga korisnicima omogućuje virtualno istraživanje lokacija i orijentiranje putem panoramskih slika snimljenih na razini ulice. Ova je usluga također dostupna na Google Earth i na Google Maps za mobilne uređaje.

Google je još prošlog ljeta započeo sa snimanjem ulica u Hrvatskoj. Prikupljene fotografije su obrađene i pažljivo spojene, a sve je trajalo nekoliko mjeseci, premda snimanja i dalje traju . Google je morao zamutiti lica i registracije automobila.

Ovakav način predstavljanja Hrvatskebit će od velike pomoći jer će turistima uvelike pomoći u snalaženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:00