VESNA PUSIĆ

'Sačuvaj nas Bože političara koji vode gospodarstvo'

 Miroslav Kiš/CROPIX

SISAK - Hrvatska zaslužuje prvu predsjednicu koja nije korumpirana i upletena u privatizacijsku pljačku, poručila je predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić u utorak u Sisku. Dodala je kako se treba prihvatiti „pospremanja kuće“, a poznato je kako žena drži barem tri ugla kuće.

- To se odnosi na izbacivanje kulture korupcije iz naše svakodnevnice. Vjerovatno nećemo nikad doći u situaciju da nemamo slučajeva korupcije. Naš problem nisu povremeni slučajevi koje svaka zemlja ima, već kultura korupcije koja govori da se ništa ne može postići bez veze, poznanstva ili potplaćivanja. Mnoge se odluke donose na temelju osobne koristi za onog koji odlučuje, a ne što je korist za zemlju, kazala je Vesna Pusić.

Budućnost Hrvatske vidi u osiguravanju tržišta od pola milijarde ljudi koje na dohvat ruke. Pusić je istaknula kako Hrvatska mora pronaći područje u kojem može biti konkurentna i gdje naše gospodarstvo može iskoristiti tu veliku šansu.

- Osim toga Hrvatska bi trebala predvoditi regiju u njezinoj stabilizaciji. Nažalost nikad nismo zauzeli tu poziciju, a ta šansa nam se ponovno pruža i nesmijemo je propustiti, dodala je Pusić. Kao zadaću je zacrtala i izbacivanje politike iz gospodarstva. Kazala je kako se u posljednje vrijeme javljaju mnogi političari koji se ističu da će voditi gospodarstvo, a to nas je, tvrdi Pusić odvelo u pogrešnom smjeru.

- Sačuvaj nas Bože političara koji vode gospodarstvo. Malobrojni i jednostavni porezi i za sve jednaki i malobrojni zakoni te brzi i efikasni sudovi. To mora država napraviti za gospodarstvo, a sve izvan toga treba prepustiti poduzetnicima i dati prostora slobodnoj kreativnosti koja je sastavni dio svakog uspješnog gospodarstva, zaključila je Vesna Pusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:14