TRI TUŽBE ZBOG TRAČA

Saborska savjetnica V. P.: Vedran Bajsić me mobingirao i zato ga sada drugi put tužim

 Ranko Šuvar/CROPIX

Trač iz saborskog hodnika o savjetnici u Uredu potpredsjednika koja je navodno u ljubavnoj vezi s trojicom visokopozicioniranih političara pretvorio se u pravu sudsku trakavicu kojoj se ne nazire kraj.

Prijava tajniku Sabora

Sve je počelo kada je predstojnik Ureda potpredsjednika u prošlom sazivu Sabora, Vedran Bajsić iz HSS -a, u studenome 2010. stranačkoj kolegici Marijani Petir ispričao kako je V. P., dugogodišnja savjetnica potpredsjednika Sabora, u intimnoj vezi s nekim državnim dužnosnicima te da će zbog toga zatražiti njezinu smjenu. Bivša zastupnica dva dana kasnije u ured je pozvala V. P. kako bi joj prenijela Bajsićeve riječi, a trač je ponovila pred još šest osoba. Uvjerena kako iznosi objede na njezin račun da bi inicirao njezinu smjenu, V. P. ga je prijavila tajniku Sabora, a o tom je slučaju mišljenje dala i povjerljiva savjetnica u Saboru te osoba zadužena za etiku.

Nije bilo mobbinga

Povjerljiva savjetnica zaključila je kako nije bilo mobbinga, dok se njezina kolegica zadužena za etiku očitovala da se Bajsić ponio neetički. V. P. je zadovoljštinu odlučila potražiti na sudu pa je protiv Bajsića na Općinskom kaznenom sudu podnijela tužbu zbog klevete. Nakon što je saslušala sve osobe, koje su u Saboru čule trač o intimnom životu V. P., ali i trojicu političara koje je Bajsić označio kao ljubavnike, sutkinja Kornelija Jelavić Bajsića je nepravomoćno proglasila krivim.

Zanimljiva je bila uloga bivše zastupnice Petir koja je uporno tvrdila da nije prenosila nikakve tračeve, ističući da se bavi samo ozbiljnim stvarima. Izbjegavala se uopće pojaviti na sudu, a sutkinji Jelavić čak je poslala podnesak u kojem navodi da ne poznaje V. P., ni stranačkog kolegu Bajsića! Kada je konačno došla na sud, nevoljko je ispričala kako joj je Bajsić spominjao da je V. P. ljubavnica nekim osobama, no negirala je da je trač prenosila pred drugim osobama. Kod svoje je tvrdnje ostala i nakon što joj je sutkinja predočila iskaze drugih sudionika razgovora da je upravo ona ta osoba koja je V. P. prenijela Bajsićeve objede na njezin račun.

Iskazi ‘ljubavnika’

Da je Bajsić lagao, sutkinji su potvrdili i dužnosnici, za koje je pričao da su u ljubavnoj vezi s V. P., rekavši da prvi put čuju za tako nešto te da je riječ samo o neukusnoj izmišljotini. Bajsiću je na kraju izrečena novčana kazna u iznosu od 5500 kuna, no tu nije bio kraj ovoj priči. Nezadovoljan njezinim svjedočenjem pred sutkinjom, Bajsić je zbog klevete tužio V. P. Naime, sporna je tvrdnja V. P. da je Bajsić od početka njezina zaposlenja na mjestu savjetnice potpredsjednika Sabora pokušao raznim pričama i dezinformacijama inicirati njezinu smjenu.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:53