SDP PROBIO LED

SABOR: DRUGA KAZNA ZA KUKURIKU KOALICIJU HSU ostao bez 252.400 kn

Odluku je danas jednoglasno donio saborski Odbor za Ustav na prijedlog Državnog ureda za reviziju koji kontrolira objavljuju li stranke svoje izvješća o poslovanju

ZAGREB - Zbog toga što nisu u zakonski propisanom roku objavili financijsko izvješće za prošlu godinu bez novca iz proračuna ostat će još jedna stranka vladajuće koalicije – Hrvatska stranka umirovljenika. HSU neće dobiti 252.400 kuna, koje su im trebale biti isplaćene za posljednja tri mjeseca u ovoj godini u sklopu redovitog godišnjeg financiranja.

ODBOR ZA USTAV ODLUČIO SDP ostaje bez 5,1 milijuna kuna potpore iz proračuna

Takvu je odluku danas jednoglasno donio saborski Odbor za Ustav na prijedlog Državnog ureda za reviziju koji kontrolira objavljuju li stranke svoje izvješća o poslovanju.

To je u pet mjeseci druga stranka Kukuriku koalicije koja je ostala bez proračunskog novca radi toga jer nisu na vrijeme objavili financijsko izvješće. SDP je podsjetimo, također zakasnio pa je i njima na prijedlog Revizije još početkom travnja uskraćeno financiranje na tri mjeseca. U njihovom slučaju ta je kazna bila teška 5 milijuna kuna.

I Bošnjačka demokratska stranka koja u Saboru ima jednog zastupnika ostaje bez prava na financiranje u posljednjem tromjesečju što iznosi 81.430 kuna, ali i bez dodatnih 36.500 kuna jer su zakon prekršili po još jednoj osnovi - nisu na vrijeme objavili niti popis donatora.

Tako je stranka koju u Saboru zastupa Nenad Hodžić zbog kršenja Zakona o financiranju izbornih aktivnosti ostala bez više od 117 tisuća kuna.

Zbog kašnjenja u objavi podataka o donacijama osim Bošnjačke stranke Odbor za Ustav kaznio je i HSS i DC. Stranka Vesne Škare Ožbolt ostaje bez 12.760 kuna, a HSS bez 892 kune.

Zanimljivo je da DC ima pravo na financiranje iz proračuna iako uopće nemaju zastupnika. Vesna Škare Ožbolt osvojila je mandat na listi HDZ-a, ali ga zasada ne konzumira jer je stranačkim dogovorom to mjesto u prvoj polovici mandata pripada HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:44