MINISTAR KUŠČEVIĆ

S ‘Hvaljen Isus’ pozdravljam otkad sam bio ministrant

 Goran Mehkek / CROPIX

Nastavak rušenja bespravne gradnje, kada država uklanja objekte koje investitori nisu sami uklonili, u tijeku je u Splitu i Vodnjanu.

Podno Marjana na plaži Kašjuni bageri su jučer uklanjali veliki ljetni kafić - montažnu građevinu s betonskom pločom, a u mjestu Peroj kod Vodnjana prizemnu zgradu. Na konferenciji za novinare održanoj u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja u povodu projekta energetske obnove zgrada obrazovnih institucija, ministar Lovro Kuščević upitan je zašto se bespravne građevine uklanjaju tijekom turističke sezone.

Završna faza

- Neće dugo trajati, ovo je završna faza. Za uklanjanje smo čekali i proračun, ali bit će sve gotovo u najkraćem roku - rekao je ministar Kuščević.

Na početku konferencije okupljene novinare i predstavnike škola i vrtića ministar Kuščević pozdravio je riječima: “Hvaljen Isus. Dobar dan i dobrodošli”, a konferenciju je završio riječima: “Bog vam dao zdravlje”.

Upitali smo ministara o pozdravu.

- Pozdrav ‘Hvaljen Isus’ uvriježen je u obitelji otkad znam za sebe. Tradicija se dodatno učvrstila kad sam postao ministrant u crkvi Gospe od Karmela u Nerežišćima. Pozdrav koriste i moji sumještani. Tako sam pozdravljao i svoje vijećnike dok sam bio načelnik Općine Nerežišća - rekao je ministar Kuščević.

Ministar je jučer rekao da je ponovno pokrenuto zaprimanje projektnih prijedloga po pilot-projektu “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”.

Bilo je čak 300 prijava, no mnogi ranije nisu prošli zbog komplicirane procedure. Najavio je i otvaranje novih natječaja za projekte energetske učinkovitosti do ljeta.

Subvencija kamata

Dodao je da se razmatraju četiri zakona u kojima bi se subvencionirale kamate na stambene kredite, od kojih bi dio bio socijalnog karaktera.Novinari su tražili da komentira i stanje u koaliciji vezano uz spekulacije da se Most želi “izgurati iz saborske većine”.

- Mi gradimo mostove, mi ne rušimo. Naravno, ne možemo svi o svemu misliti jednako. Vlada ide u dobrom smjeru i koalicija će biti sve jača - rekao je Kuščević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:47