SUĐENJE SANADERU

Ruski naftni magnat Guceriev: Ježić mi je novac UKRAO! Sanader? Smiješno je da mu se sudi zbog ovog posla

Ne znam koliko tvrtki točno imam. Negdje oko 300 ili 400, rekao je ruski naftni magnat
 Damjan Tadić / CROPIX

NOVO >>>> 10:39 Ročište je završilo, a idući četvrtak bi trebao svjedočiti brat Ive Sanadera, Flavio Sanader.

10:30 - Mi se sad moramo suditi da vratimo svoje novce. Prije je to bilo jednostavno. Ne mogu ni shvatiti kako je jedan običan posao završio u sudnici - rekao je Gucerijev. Dodaje da je angažirao odvjetničku firmu kako bi dobio povrat uloženog novca.

- Ako se zbog tog posla sudi ovom čovjeku (op.a. Sanaderu), onda je to smiješno. Ne mogu shvatiti, kakve veze ovaj čovjek ima s mojim poslom - kaže Gucerijev.

- Te zaključke ostavite za sebe, prepustite to pravosuđu - rekao mu je Turudić.

- Sorry - odvratio je Gucerijev, pišu 24 sata.

10:10 Obrana je svjedoka pitala za projekt Družba Adria.

- 2008. i 2009. smo Fazakas i ja imali namjeru u RH graditi cjevovod. Ja sam u tom poslu izgubio, no ne konačno. Novac mogu nekome pokloniti, no ne želim da mi ga kradu, a oni su mi ga ukrali. Za Xenoplast nisam nikada čuo, ali za ljude koji ga vode Ježića i Hurlimanna sam čuo. Preporučio mi ih je Fazakas. Oni su trebali osigurati gradnju cjevovoda. Oni su od mene dobili novac, oni su mi ga ukrali. Ne samo da su mi ukrali novac, nego su nekorektni ljudi, novac koji su dobili su trebali vratiti, a oni su se dosjetili kako da mi ga ne vrate. Poslove je vodio Fazekas - rekao je svjedok, prenose 24 sata.

O Sanaderu je čuo iz medija te je saznao da se protiv njega vodi proces.

Na upit novinara da li je ikada upoznao Sanadera rekao je kako nije i kako bi mu bila čast da je s njime mogao razgovarati.

10:00 Mihail Gucerijev kaže da se bavi naftom, plinom, graditeljstvom, kemijom i nekretninama.

- Neugodno mi je nabrajati sve čime se bavim, ne znam koliko tvrtki točno imam, sve ovisi o kojoj se državi radi. Negdje oko 300 ili 400 - krekao je svjedok, a prenose 24 sata .

.........................................................................................................................

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu trebalo bi se nastaviti svjedočenjem Mihaila Gucerieva, vlasnika ruske naftne tvrtke Russneft koji je mađarskim istražiteljima navodno svjedočio suprotno USKOK-ovom krunskom svjedoku Robertu Ježiću.

Ježić tvrdi da je pet milijuna eura na računu njegove švicarske tvrtke Xenoplast bilo namijenjeno Sanaderu kao mito MOL-a za dobivanje upravljačkih prava u Ini.

Ruski naftni magnat Guceriev navodno tvrdi da je riječ o novcu namijenjenom za ostvarenje projekta Družba Adria u Hrvatskoj.

Podsjetimo, na jučerašnjem suđenju svjedočio je mađarski poduzetnik Imre Fazekas koji je, suprotno iskazu krunskog svjedoka Roberta Ježića, posvjedočio da pet milijuna eura na računu Ježićeve švicarske tvrtke Xenoplast nije bilo namijenjeno bivšem premijeru Ivi Sanaderu optuženom da je od mađarskog MOL-a primio mito kako bi toj tvrtki prepustio upravljačka prava u Ini.

Ježić je na sudu ranije izjavio da je pet milijuna eura, odnosno polovinu navodnog Sanaderova mita, na račun njegove švicarske tvrtke Xenoplast došlo upravo preko Fazekasa kao MOL-ovog pouzdanika.

No, Fazekas je te tvrdnje odbacio ističući da je s Ježićevim Xenoplastom radio na poslu koji je bio dio projekta Družba Adria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:34