NEDOPUSTIVA OMAŠKA

'RUKA MI MALO POLETJELA' Birokrat kliknuo i o trošku poreznih obveznika umalo kupio auto od 200.000 kn!

Omaška koja se dogodila u Županijskoj upravi za ceste splitsko-dalmatinske županije ne događa se baš svaki dan
 Zelić/CROPIX

Tko radi, taj i griješi, u to nema nikakvog spora, ali omaška koja se dogodila u Županijskoj upravi za ceste splitsko-dalmatinske županije ne događa se baš svaki dan, a time je zaslužila i crticu-dvije na našim stranicama. Objavila tako u utorak ta ustanova u “Narodnim novinama” natječaj za nabavu automobila, vrijednog 202.000 kuna, ne precizirajući ni marku vozila ni za čije potrebe nabavljaju novu “mašinu”, ali navode kako se svi koji žele pretendirati na taj posao mogu javiti do 27. veljače, piše Slobodna Dalmacija.

Želeći doznati malo više o nadmetanju, primjerice tko će se služiti vozilom od 202.000 kuna, zbog čega kupuju novi auto, što fali starom i na koncu za koju im je marku oko zapelo, nazovemo Upravu i tamo nam djelatnik, nazovimo ga Mate Matić, kaže da nema ništa od natječaja. Kako nema, kad smo minutu prije vidjeli da ima.

- Ma ima, ali zapravo nema. Poništili smo ga, ali zapravo do njega nije ni trebalo doći. Kriv sam ja i već sam zato dobio po ušima. Pokazivao sam mlađem kolegi kako se objavljuju natječaji i na izmišljeni primjer nabave zabunom sam kliknuo “objavi”. I, eto, objavio se natječaj koji to zapravo i nije. Krivnju sam priznao... nažalost, događa se - kazao nam je “Mate Matić” u svojoj isprici.

Čovjeka ponekad i jedan krivi klik miša može skupo stajati. Mi smo mu oprostili, a nadamo se da će i u ustanovi “zažmiriti” na tu “računalnu igru” svojih službenika. Što ćete, namjere su bile dobre, ali “poletila ruka”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:59