GRABARJE TRAGALO ZA SVOJIM ROMEOM I JULIJOM

ROMEO I JULIJA IZ GRABARJA Učenica pobjegla zbog zabranjene ljubavi, a majka prijavila otmicu

Policajci su djevojku J. B. (17) i Mihaela K. (20) pronašli u napuštenoj kući nakon što su ih seljani tražili cijeli dan

Što se točno dogodilo između mladića Mihaela K. (20) i djevojke J. B. (17) iz Grabarja: je li mladić oteo djevojku, kako sumnja njezina obitelj, ili su se njih dvoje iz nekog razloga odlučili sakriti, još se ne zna.

Nakon što su ih u srijedu poslijepodne i dobar dio večeri tražili te u konačnici pronašli kasno navečer u jednoj napuštenoj kući u ovom selu nedaleko od Kutjeva, policajci su tek kratko izvijestili da traje kriminalističko istraživanje.

Išla na snimanje

Za to vrijeme selom se raspredaju različite priče, ovisno o tome jesu li ljudi bliski jednoj ili drugoj obitelji. Podsjetimo, djevojčini roditelji u srijedu su policiji prijavili njezin nestanak, pri čemu su izrazili sumnju da ju je Mihael, za kojeg su rekli da joj je bivši dečko, oteo. U srijedu ujutro J. B. je naime otišla u požešku bolnicu, gdje je imala termin za snimanje magnetskom rezonancom.

U jednom trenutku javila je majci, kako je ona prenijela novinarima, da je Mihael prati. On ju je potom navodno dočekao na željezničkom kolodvoru, a ona je sjela u njegov automobil te su se zaputili u Grabarje. Nakon dolaska u selo mladić je parkirao automobil ispred kuće svoje bake, a potom su oboje nestali. Budući da nisu mogli dobiti kćer na mobitel, roditelji su sve prijavili policiji sumnjajući na otmicu, a s obzirom na prethodnu komunikaciju s kćerkom.

‘Konzerva’ selo

Njezina majka ustvrdila je da njih dvoje nisu u vezi još od rujna prošle godine kada je, kako nam je rekao djevojčin otac Zdravko, njihova kći dobila batina od Mihaela.

- Taj slučaj završio je na sudu, gdje se on navodno nagodio, a nama je rečeno da možemo pokrenuti privatnu tužbu, što mi nismo učinili. Oni uglavnom od tada nisu trebali biti zajedno, a ja ne znam jesu li se u međuvremenu viđali i sastajali.

Što se u srijedu dogodilo utvrdit će policija, no nama je kći rekla da ju je on prisilio da ide s njim - rekao nam je djevojčin otac.

S druge strane pak potpuno druga priča. Mihaelova majka Matija rekla nam je kako joj priča o otmici djeluje nemogućom i nestvarnom te demantira tvrdnje djevojčine majke o tome kako njih dvoje nisu bili u vezi.

- Bili su oni zajedno sve ovo vrijeme, samo što je to u ovakvom ‘konzerva’ selu bila kao neka tajna, a sve zbog njezine majke, koja se protivila njihovoj vezi. Nema nikakve logike da je moj sin oteo svoju djevojku, a takve filmske priče u javnost se mogu plasirati i iz zločeste namjere - rekla nam je Mihaelova majka. Dodala je i da sina nije vidjela od utorka navečer kada je otišao spavati.

Sestra im kupila hranu

On je naime od kuće automobilom otišao u srijedu oko 6 sati ujutro, a nakon što ih je policija navečer pronašla, odvezen je u PU požeško-slavonsku na kriminalističku obradu.

Od obitelji ga je vidjela sestra, koja se u srijedu malo poslije 10 sati sastala s njim i J. B.

- Bili su zajedno i ni po čemu se nije moglo vidjeti ili naslutiti da među njima ima nekih problema. Čak su me zamolili da im odem u trgovinu kupiti nešto za jelo jer su rekli da ne žele ići kući zbog cjelokupne situacije - rekla je mladićeva sestra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:46