ZAVRŠIO U BOLNICI

RODA MALENA KLJUNOM PROBILA VENU SVOM GAZDI 'Zaslužio sam, bio sam bezobrazan prema njoj'

Bivši domar je sada na kućnoj njezi, ali još pije antibiotik i odlazi na redovne kontrole
 Soldo/CROPIX

Stjepana Vokića (68) iz Brodskog Varoša, koji se već 24 godine brine o rodi Malenoj, njegova je miljenica nehotice teško ozlijedila. Kljunom mu je pogodila gornji dio šake i probila je venu, a ruka mu je ubrzo otekla. Budući da bol nije prolazila prošlog tjedna završio je na Odjelu kirurgije Opće bolnice u Slavonskom Brodu.

Sada je na kućnoj njezi, ali još pije antibiotik i odlazi na redovne kontrole. Na Malenu se ni najmanje ne ljuti. - Nosio sam hranu njoj i ptićima, kojih je pet. Prevrtao sam po njima i uzeo najmanjeg u ruku da ga vidim. To ju je razljutilo, pa me čvaknula. Zaslužio sam jer sam bio bezobrazan prema njoj. Kao da mi je rekla 'što mi diraš djecu', ispričao nam je gospodin Stjepan, koji je ranu prvo obilno zalio rakijom.

Umirovljeni domar kaže da ga je dirnulo što ga je roda svakodnevno tražila dok je bio u bolnici. Školska spremačica mu je ispričala da je svako prijepodne dolazila do njegovog stana i klepetala. Sada mu u hranjenu Malene, Klepetana i njihovih ptića pomaže i sin, koji je došao iz Osijeka.

- Ptići očiste tanjur s pola kilograma mesa za minutu. Najviše vole svinjetinu. Neki dan sam je pomiješao s junetinom i nju su izdvojili, kaže Stjepan. Dodaje da najmanji ptić, koji se izlegao 12 dana kasnije od ostalih, odlično napreduje jer ga hrani svaka dva sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:32