IPAK NEMA DOGOVORA?

Ribić: Ovo je manipulacija, sindikati se nisu odrekli božićnice, regresa i jubilarnih nagrada

ZAGREB - Predstavnici Matice hrvatskih sindikata jučer su opovrgnuli da je u jučerašnjem krugu pregovora Vlade i sindikata javnih službi postignut dogovor da neće biti isplaćene božićnice, regresi i jubilarne nagrade, kako su nakon sastanka izvijestili ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek.

Novi uvjet Vlade sindikatima: Odrecite se milijarde kuna za prijevoz ili ostajete bez plaća!

"Nečuvena je manipulacija koju je jučer napravila Vlada RH uz pomoć Spomenke Avberšek. Sindikati se na jučerašnjim pregovorima nisu odrekli božićnice, regresa, jubilarne nagrade kako su to izvijestili Mirando Mrsić i Spomenka Avberšek, a prenijeli mediji.

O manipulaciji i stvarnom događanju na pregovorima izvijestit ćemo na današnjoj konferenciji za tisak", kaže se u kratkom priopćenju koje su potpisali predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić (Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja), njegov zamjenik Branimir Mihalinec (Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske), Zvonko Laktašić (Sindikata hrvatskih učitelja) i Anica Prašnjak (Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:26