VRUĆE NA CESTAMA

REKORDNE GUŽVE PREMA HRVATSKOM JUGU IZ BIH Na prijelaz granice kod Metkovića čeka se puna dva sata

 Igor Soban / CROPIX

MOSTAR - Rekordne gužve za prijelaz granice prema hrvatskome jugu iz Bosne i Hercegovine bilježe se u nedjelju, a na graničnome prijelazu prema Metkoviću se čeka dva sata, izvijestio je Automoto klub BiH (BIHAMK).

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do dva sata, a na ulazu do 30 minuta, navodi se u informaciji o stanju na prometnicama BIHAMK-a.

Pojašnjava se kako ukupno stanje karakterizira pojačan promet vozila prema jugu a veće gužve bilježe se i na graničnim prijelazima u ljubuškoj općini.

Na graničnom prijelazu Orahovlje pri izlazu iz BiH čeka se sat i 20 minuta, a na prijelazu Crveni Grm jedan sat.

Istodobno na sjeveru zemlje u Gradiški se na ulaz u BiH iz Hrvatske čeka do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta, objavili su iz BIHAMK-a.

Iz ovog autokluba vozačima u BiH preporučuju da zbog iznimno visokih temperatura duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večernjim satima te da rade češće stanke ukoliko putuju tijekom dana.

HAK: promet povremeno pojačan na Krčkom mostu i duž D8

ZAGREB - Na većini cesta promet je srednje gust, povremeno pojačan na Krčkom mostu, Riječkoj obilaznici te duž Jadranske magistrale (D8), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 11 sati.

U Istri, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 500 metara, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

HAK vozače moli za strpljenje i upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera zasada nema dužih čekanja.

Na dionici državne ceste D1 Grabovac-Ličko Petrovo Selo u zoni radova vozi se jednim trakom, naizmjence.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Metković, Orah i Mali Prolog i u oba smjera čeka se od 30 minuta do sat vremena. Do 30 minuta čeka se na prijelazima Kamensko i Aržano na ulasku, a na Slavonskom Brodu na izlasku. Na Bajakovu i Karasovićima se na izlasku čeka oko sat vremena.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:06