LOŠI REZULTATI NA IZBORIMA

Razočarani šef Kutine napušta sve funkcije u HSLS-u: Kutinjani očito misle da će interese grada bolje zastupati Siščanka ili Trogiranin

Gradonačelnika Kutine pogodilo je to što građani Kutine misle da će ih u Saboru bolje zastupati Marina Lovrić iz Siska ili Šime Lučin iz Trogira
 Bruno Konjević/CROPIX

SISAK - Gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, prvi na listi HSLS-a u 6. izbornoj jedinici i predsjednik Središnjeg vijeća HSLS-a, najavio je podnošenje ostavke na sve funkcije u stranci, jer je HSLS izgubio izbore, te da on kao prvi čovjek na listi i predsjednik središnjeg vijeća stranke mora snositi političku odgovornost.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

- Razmišljamo, zbog izuzetno loših izbornih rezultata i o sazivanju izvarednog Sabora HSLS-a , rekao nam je Žmegač u ponedjeljak navečer.

Što se tiče lokalne razine, Žmegač smatra da posljedice mora snositi i na toj razini.

- Građani Kutine dali su meni 2.060, a Kukuriku koaliciji 4.917, iako sam, ja jedini kandidat Kutinačanin, kao prvi na listi HSLS-a imao realne šanse da uđem u Sabor i borim se za interese Kutine. Očito Kutinjani misle da će interese Kutine bolje zastupati Marina Lovrić Merzel iz Siska ili Šime Lučin iz Trogira nego ja njihov gradonačelnik.

Mislim da je to vrijedna pobjeda i da govori koga građani ovoga grada žele na vlasti. To je meni znak da se više ne treba kandirati za gradonačelnika Kutine. Čestitam SDP-u na pobjedi, ali oni nisu imali nikoga iz Kutine na svojoj listi, a ja mislim da Moslavina i Kutina trebaju imati saborskog zastupnika i da to treba biti gradonačelnik Kutine. Stoga dajem priliku nekom drugom da se izbori za to mjesto, i sigurno se neću kandidirati za gradonačelnika Kutine na lokalnim izborima 2013. godine - rekao nam je Davor Žmegač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:51