SKUPO PUTOVANJE

RASTROŠNI ŽUPAN UŽIVAO TRI DANA U PARIZU S dožupanicom putovao avionom, na aerodromu ih dočekao kombi s dva vozača

Brojno izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije promoviralo je županijski turizam
Sisak, 011015.Otac Zeljko Seperic iz Lekenika nece vise svoju kcer Iskru, ucenicu 8. razreda Osnovne skole Mladost Lekenik, nositi na ledima po stepenicama skole. U skoli Mladost Lekenik dovrsene su dvije pristupne rampe za invalide pa sada otac Iskru u skolu vozi u kolicima. Tim povodom skolu je obisao i sisacko-moslavacki zupan Ivo Zinic. Na fotografiji: Otac Zeljko Seperic i zupan Ivo Zinic ispred skole. Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Oporba u Skupštini Sisačko-moslavačke županije optužila je župana Ivu Žinića (HDZ) za rastrošnost. Predsjednik kluba vijećnika HSP-a u Županijskoj skupštini, Pejo Trgovčević, istaknuo je u pauzi sjednice skupštine, jer nije dobio prigodu to pitanje postaviti na aktualnom satu, kako župan Ivo Žinić uvijek govori da je Sisačko-moslavačka županija siromašna županija.

„Pitamo se kako se u te izjave uklapa njegov višednevni put u Pariz na koji je vodio ogromnu delegaciju”, rekao je Trgovčević.

Trgovčević pita je li bilo potrebno i primjereno da na predstavljanje turističkog potencijala Sisačko-moslavačke županije župan i dožupanica idu zrakoplovom, a da u Pariz županija dan ranije pošalje kombi s dva vozača kako bi se župan mogao voziti po Parizu.

„Župan Žinić je tri dana imao na raspolaganju službeni kombi u Parizu, te dva službena vozača. Zar nije čuo za rent-a-car ili taxi? Zar ne zna za jeftinije opcije jer, u konačnici, sve to plaćaju građani“, rekao je županijski vijećnik Trgovčević.

O putu u Pariz župana Žiniža i izaslanstva, izvješćeno je na službenim stranicama Sisačko-moslavačke županije. Istaknuto je kako je Ivo Žinić predvodio delegaciju Sisačko-moslavačke županije u kojoj su, uz njega, bili dožupanica Anita Sinjeri-Ibrišević, predsjednik Turističke zajednice SMŽ Željko Lenart, te ravnatelji Parka prirode Lonjsko polje i Lječilišta Topusko. Predstavljanje je organizirala Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije u prostoru Veleposlanstva RH u Parizu, a turističkim agencijama i predstavnicima francuskih medija predstavljena je ponuda Turističkog Klastera Središnje Hrvatske. Prezentaciji su osim Siščana, s hrvatske strane nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Ivo Goldstein i direktorica francuskog predstavništva Hrvatske turističke zajednice Daniela Mihalić Đurica. U sklopu prezentacije posebno je predstavljena Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Lječilište Topusko kao turistički najatraktivnije destinacije županije, a razlozi odabira Pariza kao mjesta prezentacije je u činjenici da su francuski turisti među najbrojnijima po dolascima i noćenjima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nakon prezentacije šef kuhinje i državni prvak u carvingu Marijan Bošnjak predstavio je eno i gastro ponudu Sisačko-moslavačke županije, odgovoreno je iz Županije na oporbene zamjerke.

U Županiji izračunali koliko je cijeli izlet koštao

O troškovima posjeta izaslanstva Sisačko-moslavačke županije Parizu dobili smo slijedeći odgovor od županijskog savjetnika za odnose s javnošću, Stjepka Zelića.

- Trošak Sisačko-moslavačke županije za potrebe prezentacije Turističkog klastera središnje Hrvatske bile su: avionske karte u iznosu od 5.382 kune te smještaj i noćenja u hotelu u iznosu od 12.486 kuna što ukupno iznosi 18.268 kuna. Trošak iznajmljivanja teretnog kombija koji ima tri sjedeća mjesta i koji je koristio isključivo za prijevoz robe i materijala za prezentaciju (informatička i ostala tehnička oprema, poklon vrećice i promo materijali Turističke zajednice, Lonjskog polja i Lječilišta Topusko te materijali ostalih županija članica Turističkog klastera središnje Hrvatske, kompletna hrana i piće potrebno za prezentaciju te kompletan kuharov radni alat) snosila je Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije. Teretni kombi ima vozačko mjesto i klupu za dva suvozača te nije korišten u svrhe transporta i prijevoza župana i njegove zamjenice po Parizu. Župan i svi ostali sudionici prezentacije prilikom odlaska u veleposlanstvo iz hotela kretali su se pješice, a za dolazak i odlazak u zračnu luku korišteno je službeno vozilo veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu. Bitno je za napomenuti kako su kombi upravo zbog uštede vozila dva zaposlenika SMŽ i kuhar. Zaposlenici SMŽ nisu profesionalni vozači već koordinator tehničkih poslova protkola i glasnogovornik župana, koji su osim vozačkih usluga na put išli kako bi obavljali tehničke, protokolarne i poslove odnosa s javnošću potrebne za ovu prezentaciju“, stoji u odgovoru iz Županije o troškovima posjete Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:19