ČISTKA U HOLDINGU

Raspisuje se natječaj za 23 direktora, odlaze svi koje je doveo Bandić

ZAGREB - Zagrebački holding danas raspisuje javni natječaj za direktore svih svojih 18 podružnica i pet trgovačkih društava ‘kako bi povećao kvalitetu svoje usluge, racionalizirao poslovanje i ostvario poslovne planove’.

Službeno je to priopćenje Holdinga, no javna je tajna da je riječ o političkim smjenama, odnosno uklanjanju ljudi koje je na rukovodeća mjesta u podružnicama svojedobno instalirao gradonačelnik Milan Bandić. Štoviše, u koloarima se priča, a od nekoliko izvora u Holdingu imamo i potvrde, da stranke koje se nalaze u Skupštini tog trgovačkog društva ( SDP, HNS, HSLS, HNS) ‘trguju’ s kadrovima i žele postaviti na vodeća mjesta što veći broj ‘svojih ljudi’.

Kvaliteta nije važna

Uprava na čelu s Ivom Čovićem pokušat će izbjeći politički podobne direktore, pa se zasad neslužbeno najavljuje da će u Povjerenstvu koje će odlučivati o novim direktorima sjediti članovi Uprave, direkcije i možda uposlenici nekih podružnica u toj megatvrtki.

Odluka bi trebala pasti nakon 10. lipnja, do kada će se prikupljati ponude za nove direktore. U Holdingu se nadaju da će se na natječaje javiti kompetentni stručnjaci i izvan tvrtke, a ističu da će odabrati najkvalitetnije moguće kadrove. No, jedno je sigurno - koliko god neki kadrovi bili kvalitetni na natječaju, kako sada stvari stoje, neće proći čak 8 sadašnjih direktora.

To su direktor Arene Zagreb Zdenko Antunović, Čistoće Marko Melčić, Vodoopskrbe i odvodnje Jadranko Robić i Zagrebačkih cesta Srećko Vučković.

- Oni na natječaju nemaju što tražiti, a uz bok im stoje Mila Bucalić iz Gradskih ljekarni, Ivan Čosić iz Zagreb plakata, nesuđeni prokurist i direktor Zagreb centruma Milan Trbojević te direktorica Društva za upravljanje sportskim objektima Gordana Pokrajčić - kaže naš dobro upućeni sugovornik iz Holdinga.

Dodaje da će im uskoro biti ponuđena nova mjesta unutar Zagrebačkog holdinga.

S druge strane favoriti za ostanak su direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević ‘kojeg drže dobri rezultati’, direktorica Gradskih groblja Ljerka Ćosić, Autobusnog kolodvora Ante Cicvarić i Robnih terminala Tada Cigić. Vrlo sigurni su i direktor Zrinjevca Igor Toljan, kao i Bože Čović iz AGM-a.

Bez fotelje

Ostatak će direktora morati tek dokazati svoju kompetenciju, a nova kadrovska križaljka ovisi i o budućim internim istragama u Holdingu. Trenutno se istražuje bivši direktor Gradske plinare (sadašnji direktor Vladmira Nazora) Vladimir Tomičić zbog malverzacija u toj tvrtki.

Ukoliko se dokažu nepravilnosti u toj tvrtki mogao bi ostati bez fotelje, a tada će novi posao morati potražiti i njegov bliski suradnik, direktor Plinare Bruno Lacković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:48