ODBJEGLI SDSS-ovac

RAŠKOVIĆ DAO OSTAVKU NA MJESTO DOŽUPANA U Saboru će ostati neutralan: 'Manjine ne smiju biti jezičac na vagi'

 Goran Mehkek / CROPIX

Kako smo jučer objavili na našem portalu , Mirko Rašković nema namjeru vratiti svoj saborski mandat SDSS-u, već će, nakon što je istupio iz stranke, obnašati dužnost nezavisnog saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine. A da će se Mirko Rašković pojaviti na sutrašnjem konstituiranju Hrvatskog sabora službena potvrda stigla je jutros. Naime, šibensko-kninski župan Goran Pauk zaprimio je pismenu ostavku Mirka Raškovića na dužnost dožupana Šibensko-kninske županije, jer je ta funkcija nespojiva sa saborskim zastupnikom.

- Ostavka dosadašnjeg zamjenika župana Mirka Raškovića stupa na snagu danom konstituiranja Hrvatskog sabora. Novi, pak, dožupan iz redova srpske nacionalne manjine bira se na izborima koje raspisuje Vlada RH – kazao nam je Novica Ljubičić, pročelnika Ureda župana.

Inače, Mirko Rašković i dalje je nedostupan za javnost. No, kako ipak doznajemo iz njegovih bliskih krugova, na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora Rašković se neće prikloniti ni jednoj od političkih opcija, već će ostati neutralan.

Prema našem izvoru, Raškovič i dalje zastupa stav da predstavnici nacionalnih manjina ne smiju biti jezičac na vagi pri davanju podrške mandataru nove Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:22