GLAVAŠEVA ZVIJEZDA

RASKOŠNO VJENČANJE U OSIJEKU Pregovori o Ustavu vodit će se na svadbi zastupnika Salapića

Na proslavu stižu Jadranka Kosor, Vladimir Šeks (HDZ), Tanja Vrbat (SDP), Mirela Holy (Orah), a Leko se zahvalio
Osijek, 300112Izvanredna konferencija za novinare Osjeckog HDZ-a gdje je Josip Salapic objavio kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a u Osijeku.Na slici: Tugomir Kuduz, Josip Salapic.Foto: Dorian Horvat / Cropix
 Dorian Horvat / CROPIX

Subotnji svatovi saborskog zastupnika i predsjednika Kluba HDSSB-a Josipa Salapića (38) bit će dobra prilika da se nastave neformalni razgovori o promjenama Ustava.

Na Salapićevu vjenčanju, naime, bit će i velik broj saborskih zastupnike, i to iz različitih stranaka - od HDSSB-a, HDZ-a, SDP-a, Oraha, do nezavisnih zastupnika… Među uzvanicima, uz kompletan vrh HDSSB-a, su i Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Mirela Holy, kao i zastupnica SDP-a, Tanja Vrbat.

U svatove Salapiću dolazi i poznati pravni stručnjak, Krunislav Olujić, nekadašnji predsjednik Vrhovnog suda. Pozvan je i predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Leko, no kako se čuje, on neće doći jer ne želi dovoditi osiguranje koje mu kao štićenoj osobi pripada.

Veteran Šeks

Goste će zabavljati Miroslav Škoro, koji je također jedno vrijeme bio zastupnik u Hrvatskom saboru. Veliki događaj u životu saborskog zastupnika HDSSB-a, Salapića - njegovo vjenčanje s Osječankom Anom Čalušić - zbog sastava gostiju bit će i važan politički događaj i prilika da se potraži izlaz iz slijepe ulice, nastao nenadanom odlukom HDSSB-a da odustane od podrške ustavnim promjenama.

Vladimir Šeks, pisac prvog hrvatskog Ustava, sa Salapićem je ostao u dobrim odnosima i nakon što je on, u svibnju prošle godine, prešao u HDSSB. Šeks je Salapića u jednom novinskom intervjuu najavio kao svog nasljednika, no Salapićev prelazak u Glavaševu stranku te je planove onemogućio. S Jadrankom Kosor, pak, Salapić je bio čvrsto povezan dok je obnašala premijersku funkciju i bio je uz nju do samog finala unutarstranačkih izbora, kada je u borbi za HDZ-ov tron izgubila od Tomislava Karamarka.

Raspored sjedenja

Domaćin Salapić brižno je rasporedio mjesta u svečanoj dvorani Kristal, najljepšem svatovskom prostoru u Osijeku, kako s obzirom na različite političke stavove - ne bi došlo do mogućih neželjenih situacija. Pazilo se da, primjerice, zastupnik Dinko Burić ne bude preblizu Vladimiru Šeksu, kojem je svojedobno, sa saborske govornice, davao uputnicu za psihijatrijsko liječenje.

Buduća bračna družica Josipa Salapića zaposlena je u Zavodu za mirovinsko osiguranje u Osijeku. Bila je predsjednica osječke Mladeži HDZ-a u vrijeme kad je Salapić bio predsjednik Gradske organizacije HDZ-a u Osijeku.

Unatoč krizi i recesije, Salapićevi svatovi bit će raskošni, a pozvano je više od 550 uzvanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 18:10