NIKAD TAKO RAZJEDINJENI

Raskol branitelja uoči subotnjeg prosvjeda na Trgu, Thompson im ipak neće pjevati

ZAGREB - Čelnici 17 braniteljskih udruga na državnoj razini, na subotnjem sastanku u Policijskoj akademiji raspravljat će o osnivanju jedinstvene krovne udruge , iako braniteljska populacija baš nikada nije bila tako razjedinjena.

Nisu podijeljeni samo na dvije skupine - one koji će biti na prosvjedu protiv Vlade koji predvode Ivan Vekić i Željko Sačić, i one koji mu se protive, već nema suglasja niti među ljudima u ta dva tabora.

Brojne podjele

Tako je primjerice središnja Hvidra, na čijem je čelu HDZ-ov zastupnik Josip Đakić, odlučno protiv prosvjeda. No, istovremeno neke lokalne Hvidre, primjerice zadarska i splitska, podržavaju prosvjed već organiziraju i prijevoz do Zagreba.

- Dok će čelnici biti na ručku, članovi će biti na Trgu - naglašava dopredsjednik Hvidre Zadar Klaudio Vidaić.

Članstvo je podijeljeno i u Nezavisnim dragovoljcima hrvatskim.

Dogovor o sastanku

Njihova će predsjednica Slavica Hruškar doći na sastanak, dok će predsjednici nekih podružnica biti na prosvjedu. - Ne mogu nikome zabraniti da dođe na prosvjed. Ne podržavam prosvjed, ali ne bih se odrekla Sačića i Borkovića - poručuje Hruškar. Na optužbe da su sastanak namjerno zakazali za subotu kako bi razbili prosvjed , uzvraćaju da je sve dogovoreno još prije tri tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:08