I HRVATSKA UVELA SANKCIJE SIRIJI

Radimir Čačić: Ina napušta Siriju. Država bi mogla izgubiti STOTINE MILIJUNA kuna dobiti!

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - INA mora napustiti svoja naftna i plinska polja u Siriji - izjavili su danas premijer Zoran Milanović i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić nakon što je Vlada donjela odluku o provođenju sankcija protiv Sirije koje je nametnula Europska unija.

“Izlazak INA-e iz Sirije donijet će ozbiljne posljedice jer sva dobit INA-e je u Siriji!”, pojasnio je posljedice Vladine odluke potpredsjednik Čačić. On je potvrdio da se konzultirao s čelnicima INA-e prije današnje vladine odluke. Prema njegovim riječima da bi INA mogla održati pravno utemeljen zahtjev za nastavkom rada po koncesiji, mora imati i ovu službenu formu od EU.

Nakon što je Vlada objavila odluku o provođenju sankcija, Uprava Ine je objavila da će istu u potpunosti poštovati, te će nakon izvršene analize donesene Odluke, poduzeti sve potrebne korake u cilju usklađivanja svojih poslovnih aktivnosti u toj zemlji.

Službeno se, zasad ne spominje odlazak iz Sirije ali je potpuno jasno da Ina dok su na snazi sankcije tamo ne može poslovati.

Posljedice izlaska INA-e iz Sirije su ozbiljne, potvrdio je i Čačić.

Dobit Ine iz Sirije imat će reperkusije i na prihode države jer bi s obzirom na vlasnički udjel, država mogla izgubiti stotine milijuna kuna dobiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:31