BIVŠA KANDIDATKINJA

Pusić: Sad je ugroženo i Bandićevo gradonačelničko mjesto

Gradonačelnik Bandić ima važnije probleme od toga kako će se slagati s budućim predsjednikom, a to je kako će raščistiti svoju situaciju u Zagrebu, objasnila je Pusić
 Davor Pongračić/CROPIX

Predsjednička kandidatkinja iz prvog kruga izbora, HNS-ovka Vesna Pusić sinoć je s članovima svoje stranke došla skupa s Ivom Josipovićem u njegov stožer u Perkovčevoj 2. Pusić je komentirala prve izlazne ankete, u kojima Josipović premoćno vodi.

- Ovaj rezultat je dobar za zemlju, to je dobar izbor i mislim da je Hrvatska pokazala da gleda naprijed, a s ovim izborima se i razgraničila politika prošlosti jer su za Ivu Josipovića, osim onih koji su glasovali za njega, glasovali i oni protiv politike Milana Bandića i to nije bila razlika između ljevice i desnice, nego razlika između dvije političke kulture. Za Ivu Josipovića uz birače lijevog centra glasali su i oni koji se ne slažu s njegovim političkim stavovima, ali se slažu s njegovim političkim programom.

Pusić je komentirala i trenutnu političku situaciju u Zagrebu, jer sad je jasno da će se Bandić vratiti kao neposredno izabran gradonačelnik, ali s oštrom oporbom u Skupštini.

- Predsjednički izbori su završili, ali situacija u Zagrebu je daleko od toga da bi bila završena. Bandić je u Zagrebu izgubio izbore i to prilično snažno, on ima legitimitet jer je dobio izbore za gradonačelnika na neposrednim izborima, ali kao SDP-ov kandidat.

Tu sigurno ima i SDP-ovih glasova koji danas sigurno ne bi bili njegovi, i ovaj rezultat u Zagrebu faktički dovodi u pitanje njegov legitimitet, mijenja se situacija i u Holdingu, u ovoj kampanji je izašlo na površinu puno neraščišćenih afera, situacija je daleko od završene i to je još jedan politički posao koji Će trajati neko vrijeme, a vidjet ćemo kako Će završiti.

Vesnu Pusić smo i pitali prognoze o budućoj suradnji Ive Josipovića kao predsjednika i njegovog protukandidata na ovim izborima, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

- Mislim da gradonačelnik ima važnije probleme od toga kako će se slagati s budućim predsjednikom, a to je kako će raščistiti svoju situaciju, u kojoj je Grad zadužen za još jedan proračun, kako će odgovoriti na sve afere koje su izašle, kako će se nositi s činjenicom da je izgubio predsjedničke izbore u Gradu Zagrebu – zaključila je Pusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:05