RASKOL ZBOG ČAČIĆA

PUSIĆ 'Koračević i Martinčević nisu neki problem za HNS. On i nema neku funkciju u stranci'

Osijek, 080214.Dvodnevni radni seminar tima HNS-a u Osijeku na temu HNS 2015./2016., na kojemu ce se raspravljati o izazovima koji stranku ocekuju u iducem razdoblju. Na fotografiji: Vesna Pusic.Foto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji /CROPIX

OSIJEK - Najnovija zbivanja u HNS-u i pokretanje inicijative za raspravu o statusu njihove saborske zastupnice Natalije Martinčević te bivšeg direktora HEP-a Zlatka Koračevića, koji su javno stali u obranu izbačenog Radimira Čačića za predsjednicu stranke Vesnu Pusić ne predstavljaju nikakav problem. Upitana da kaže kakva budućnost očekuje Martinčević i Koračevića, Pusić je uoči početka radnog seminara „Tima HNS“ u Osijeku kazala.

- Ne znam, iskreno rečeno. To će kolege iz sjeverozapada, iz varaždinske organizacije, koji imaju 2-3 neriješene situacije, riješiti i izvijestiti i o tome ćemo s njima razgovarati. Ali, to nije neki stranački problem - kazala je Pusić, koja je na upit da prokomentira Koračevićevu izjavu kako se diralo u njegove osobne slobode, budući da mu je sugerirano da se ne bi smio družiti s Čačićem, ipak pokazala dozu nervoze, pokašavajući pri tome minorizirati njegovu ulogu u stranci, iako je u početku mandata Kukuriku koalicije ispred HNS-a bio direktor jedne od najvećih državnih tvrtki.

- Ja nemam s njim nikakvu komunikaciju, niti on ima nekakvu funkciju u stranci tako da mislim da nitko s njim ni na koji način o tome ili bilo čemu drugome komunicirao. Ali, to nije zapravo za predsjednicu stranke da komentira. Pa, valjda ne mislite? Prema tome, to vam neću komentirati. To možda pitajte predsjednika podružnice Bednja - odgovorila je Pusić.

Emica Elvedji /CROPIX
Osijek, 080214.Dvodnevni radni seminar tima HNS-a u Osijeku na temu HNS 2015./2016., na kojemu ce se raspravljati o izazovima koji stranku ocekuju u iducem razdoblju. Na fotografiji: Vesna Pusic.Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Novinare je zanimalo hoće li ovaj skup poslužiti i za konsolidaciju stranke nakon izbacivanja Čačića te koliko je članova napustilo stranku, na što je Pusić odgovorila: „Nula. Jedna obitelj na Pagu i nitko drugi.“

- Stranku ne treba konsolidarati. Funkcioniramo bez imalo potresa, jer je riječ o temi koja nije od jučer i koja je dugotrajno sazrijavala u stranci. Ovakvih seminara smo već imali tri ili četiri. Što se HNS-a tiče nas je ovo apsolutno učvrstilo. Godinama smo imali taj problem s kojima smo se nosili kako smo se nosili, ali nakon sazrijevanja te odluke HNS je pokazao u kojoj mjeri jedna organizacija, koja u ovom renutku ima blizu 45 tisuća članova, može funkcionirati i homogeno i odlučno i sa jasnoćom stava - zaključila je Pusić druženje s novinarima iako je za nju i suradnike bilo pripremljeno još nekoliko pitanja, no predstavnici medija nisu dobili prigodu da ih postave.

Inače, prije početka seminara svim je sudionicima podijeljena knjiga Maxa Webera „Politika kao posao“, što je Pusić istaknula kao lijepu gestu, jer je riječ o knjizi koja govori o tome kakva bi politika i političari trebali biti.

PUSIĆ O BIH: 'Nedopustivo je uništavanje zgrada

Vezano za događanja u BiH, Pusić je kazala kako sa zabrinutošću gleda na stanje u susjednoj državi i najavivši kako će o tome govoriti u ponedjeljak u Bruxellesu na sastanku ministara vanjskih poslova.

- Nepohodno je uspostaviti komunikaciju svih strana. Nedopustivo je i neprihvatljivo uništavanje zgrada te fizički napadi na ljude i zgrade. BiH ima zagarantiranu europsku perspektivu i potvrđen put prema članstvu u EU i bilo bi neophodno da se što hitnije pronađe način uspostavljanja komunikacije - rekla je Pusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:52